NA24.no

- Tjuvholmen kommer til å lette

Foto: Camilla Flaatten (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Torsdag hyller kjendisnorge jenters rett til utdanning på årets hagefest i hovedstaden.

Det er Nettavisen-blogger og RIG-direktør Kjell-Ola Kleiven som er initiativtaker til veldedig hagefest på Tjuvholmen, som arrangeres på torsdag.

Oppmerksomheten rundt arrangementet skal ha gått over all forventning.

- I løpet av et par dager var det hele 300 mennesker som ville være med. Nabolaget på Tjuvholmen ønsker å være med for en god sak, sa Kleiven til Nettavisen tidligere.

- Underholdning og seriøsitet bindes sammen
Kleiven skal ha håvet inn flere kjendiser til festen, som både skal opptre og delta på arrangementet.

- Tjuvholmen kommer til å lette på torsdag. Det blir helt rått, sier Kleiven til Nettavisen NA24.

Kleiven vil ikke ut med hvem som kommer, men etter det Nettavisen NA24 erfarer, kommer blant annet Aqua-Lene, A1s Christian Ingebrigtsen, Per Sundnes, Tommy Sharif, John Christian Elden, Mariann Thomassen, Synnøve Skarbø, Henriette Bruusgaard, Per Heimly, David Mendoza, Charter-Svein, samt en rekke idrettskjendiser.

I tillegg kommer det flere personer fra finansmiljøet, samt en rekke politikere vil ta en liten velfortjent pause i valgkampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nettavisen-blogger Kjell-Ola Kleiven arrangerer årets hagefest på Tjuvholmen torsdag.
Nettavisen-blogger Kjell-Ola Kleiven arrangerer årets hagefest på Tjuvholmen torsdag.

Great Garlic Girls stjernen, Terje Schrøder, blir kveldens konferansier.

- Det er en ære å bli spurt om å være konferansier til et slikt arrangement. Jeg gleder meg veldig. Den delen jeg skal stå for skal være underholdende. Derfor er det viktig å få med seg det seriøse og binde det sammen med det underholdende, sier Great Garlic Girls-stjernen, til Nettavisen NA24.

Han forteller at arrangementet er fullt, men at det er mottakelig for bidragsytere.

- Det er synd at det er så mange jenter i utviklingsland som sliter, og hvis jeg kan hjelpe de til at de får undervisning og utdannelse, så er det viktig for meg, sier Schrøder.

Schrøder er en dragartist, og kler seg derfor ofte ut som en dame.

- Jeg tror jeg ble spurt om å være konferansier fordi jeg er flink til å prate og arrangementet heter «Because I’m a girl», og jeg har jo levd av å være jente i 35-40 år, sier Schrøder.

- Viktig bidrag
Pengene som samles inn på hagefesten går, som Schrøder påpeker, til Plan Norge sin kampanje «Because I’m a girl».

- Det er utrolig flott at Tjuvholmen veldedighetsselskap støtter Plans arbeid og jenters rett til utdanning. Det engasjementet Kleiven, samarbeidsparter og arrangementets gjester viser er et viktig bidrag i Plans jentekampanje. Dette er med på å styrke likestillingen for alle verdens jenter, sier Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan Norge.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er bra at folk bli oppmerksomme på nødvendighetene for utdanning for unge jenter, sier Helen Bjørnøy.
- Det er bra at folk bli oppmerksomme på nødvendighetene for utdanning for unge jenter, sier Helen Bjørnøy.

I utviklingslandene er det mindre enn femti prosent jenter som fullfører grunnskolen. Kampanjen «Because I’m a girl» handler om å gi jenter muligheten til utdanning.

Som nevnt har engasjementet rundt veldedighetsarrangementet gått over all forventning. Kleiven startet en Facebook-gruppe i anledning arrangementet, for å sjekke interessen i nabolaget. I løpet av et par dager var det hele 300 mennesker som ville være med.

- Det er bra at folk blir oppmerksomme på nødvendighetene for utdanning for unge jenter. Det er avgjørende hvis man skal få noe utvikling på dette området, sier Bjørnøy.

Flere selskaper har kontaktet Kleiven og lurt på hvorfor ikke de har fått invitasjon. Siden arrangementet skal holde sted i en hage på Tjuvholmen er det ikke plass til all verden og derfor har Kleiven sendt ut invitasjoner til 150 stykker.

For dem som ønsker å være med, følger det et donasjonskrav på må minst 900 kroner som skal gå direkte til Plan Norge sin bankkonto. Slik skal det være hundre prosent sikkert at pengene går til Plan Norge.

I tillegg til donasjonskravet vil det arrangeres auksjoner i løpet av kvelden. Flere kjente kunstnere, blant annet billedkunstner Trudy Wiegand og skulptør og billedkunster Kari Lena Fråten Lindbæk, har donert kunst som skal auksjoneres bort. Han understreker at disse selv har tatt kontakt fordi de liker ideen og ikke minst formålet.

- Jeg tror arrangementet er ganske stort. Det er en god del artister som skal delta, men det viktigste er å få inn så mye støtte som mulig. Det er det som er i fokus, sier Schrøder.

Kleiven forteller at alle som deltar og har stilt opp til å avholde arrangementet gjør dette gratis. Til og med maten som serveres skal være sponset.

Se youtubefilmen til «Because I’m a girl» kampanjen til Plan.

HTML EMBED

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere