*Nettavisen* Økonomi.

- Tone utnytter Redd Barna

Foto: NTB Scanpix

- Bruker organisasjonen for å få sympati for seg selv, mener Burmeisters advokat.

04.04.13 12:39

Tirsdag sa John Christian Elden at han gjerne venter tre år på kreve penger fra blogger Christian Burmeister. Det får advokat Carl Bore til å reagere.

- I tirsdagens medieutspill later Elden som om han har vært fysisk «i retten» og vunnet en stor «prinsippsak» om blogging. Sannheten er at en advokatfullmektig simpelthen sendte et tresiders prosesskriv til Oslo byfogdembete, som deretter tok prosesskrivet til følge helt uten at Burmeister ble hørt, sier Carl Bore, advokat og partner i Dalan Advokatfirma, til Nettavisen NA24.

Burmeister hyret den profilerte advokaten etter at han ble tvunget til å fjerne bloggen som omtalte bruddet mellom Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie, og en rekke andre kjendisers privatliv.

Slakter Elden

- Avgjørelsen er da åpenbart ingen prinsipiell dom om blogging eller om personvernet for kjendiser som bretter privatlivet sitt ut i alle tenkelige medier. Eldens omtale av kjennelsen som prinsipiell strider mot elementær jus på 1. avdelingsnivå, fortsetter han.

Bore mener Eldens medieutspill er forbausende i lys av at kilder som står Aaberge svært nær, før påske ga uttrykk for at man overhodet ikke ønsket et rettslig etterspill.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

- Ved et eventuelt søksmål fra Aaberge vil jeg på ordinær måte i slike saker føre sannhetsbevis for alle opplysninger, sier advokaten.

- Flørtet åpenlyst med Saade

Burmeisters advokat mener Aaberges omfattende medieprofil også vil stå helt sentralt i eventuell rettssak.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

- I «Tone»-serien på TV 2 flørtet hun eksempelvis åpenlyst med Eric Saade mens hun fortsatt var forlovet. Vi mener det er åpenbart at Aaberge ikke kan avkreve erstatning fra Burmeister når han senere skriver i sin blogg at det deretter ble «spekulert i media» rundt Aaberge og Saade, og at det hele «ble god reklame for deres nye sang», sier Bore i Dalan Advokatfirma.

Han mener resten av blogginnlegget må undergis en tilsvarende vurdering.

- Et eventuelt søksmål fra Aaberge vil bli bestridt i sin helhet, understreker advokaten.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

- Utnytter Redd Barna

Carl Bore forteller at det usladdede blogginnlegget for øvrig kun lå ute i få timer, og at en eventuell oppreisning – som ifølge Aaberge vil gå til Redd Barna – vil bli svært lav.

- Beløpet vil dessuten måtte reduseres betydelig eller falle helt bort på bakgrunn av at Aaberge og hennes rådgivere i betydelig grad selv bidro til å gjøre innlegget kjent i media, ikke minst gjennom ulike medieutspill via advokat Elden, herunder før Burmeister rakk å fjerne blogginnlegget. Det vil bli et svært magert utbytte for Redd Barna, som jeg opplever her egentlig blir utnyttet av Aaberge i et forsøk på å få sympati for seg selv, sier han.

Mangler argument

Advokat John Christian Elden mener det er uforståelig hvorfor Aabø og Bore er så opptatt av å gjøre stadie medieutspill i denne saken som de fleste andre har skjønt er rettslig avklart og der deres klient i tillegg har gjort opp for seg.

- Jeg noterer meg at det fortsatt ikke er kommet et eneste argument til støtte for at hans klients sjikane er lovlig. Loven er slik at det er han som eventuelt må bringe saken videre i rettssystemet etter at våre parter vant klart fram i første instans, sier han til Nettavisen NA24.

Går det Eldens vei i et eventuelt søksmål havner altså erstatningen hos Redd Barna. Organisasjonen ønsker ikke å mene noe om saken.

- Vi tar imot gaver til Redd Barna med mindre de kan knyttes til våpen, tobakk, porno eller barnearbeid, sier Liv Hegna, kommunikasjonssjef i Redd Barna, til Nettavisen NA24.

Det har ikke lykkes Nettavisen NA24 å få kommentar fra Eric Saade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.