*Nettavisen* Økonomi.

- Torturert til døde

Foto: (Polisen)

10 år gamle Bobby skulle straffes. Stefaren kastet ham først ut i snøen, og bandt ham deretter fast til ovnen. Det ble guttens død.

19.02.06 09:32

Ifølge Aftonbladet sier flere kilder i politiet at 10 år gamle Bobby ble torturert til døde av stefaren sin.

Gjemt på låven
Etter det moren skal ha forklart i avhør, skulle stefaren straffe Bobby, og kastet gutten ut i snøen på gården i Småland. Gutten ble så kald at han mistet bevisstheten.

Da han ble båret inn igjen, skal stefaren ha bundet ham fast til kaminen for å tine ham opp. Bobby ble alvorlig skadet. Deretter ble han lagt i sengen sin, der han trolig døde.

Senere gjemte stefaren og moren liket i låven i noen dager, før de pakket ham inn i plast og dumpet ham i Lovsjön, en mil sør for Jönköping.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Jokiniemi

Nekter skyld
Morens advokat, Anders Berggren, sier han tror drapsanklagene mot henne vil bli frafalt.

- Jeg tror det kommer til å komme frem slikt som setter ting i et helt annet lys i den nærmeste fremtid. Den kommende etterforskningen vil komme min klient til gode, sier han til Aftonbladet.

Både moren og stefaren nekter for å ha drept Bobby.

Dømt for sextortur
Stefaren er tidligere dømt for å ha utsatt to kvinner for sextortur. Kvinnene fortalte ifølge Aftonbladet under rettssakene at de hadde blitt plaget med lærrremmer, glødende sigaretter, nåler, klesklyper og store penisapparater. En av kvinnene fortalte at mannen hadde vanskelig for å gjennomføre normale samleier, men at han nøt av å plage andre.

Mannen ble dømt til fem års fengsel for voldtekt, grov mishandling, trusler og seksuell trakassering. Lagmannsretten senket straffen til tre års fengsel.

En av de to kvinnene fortalte at hun gikk fra mannen fordi han truet med å drepe hennes fire år gamle sønn.

Familien sjokkert
Moren til Bobby møtte mannen i sommer, og flyttet inn på hytta hans ved Näsjö i høst. Familien hennes møtte ikke Bobbys nye stefar før gutten forsvant.

- Dette var første gangen, og jeg rakk aldri å skape meg et bilde av ham. Men med en gang jeg fikk vite at han var dømt for flere voldsforbrytelser, ble jeg overbevist om at han var innblandet i forsvinningen, sier morens søster til Expressen.

- Jeg forstår ikke hvorfor hun beskyttet ham. Hun må ha vært livredd eller blind av kjærlighet. Jeg håper politiet får frem sannheten, vi trenger å vite, sier Bobbys onkel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.