NA24.no

- Treholt-forfatter forfalsket konas underskrift - fikk 800.000 i banklån


NYE AVSLØRINGER: Treholt-forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen skal ha forfalsket underskriften til sin nå fraseparerte kone, slik at han fikk lån på 800.000 kroner i RørosBanken. Bildet er fra 2010 da han ga ut boken «Forfalskningen – Politiets løgn i Treholt-saken». 
NYE AVSLØRINGER: Treholt-forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen skal ha forfalsket underskriften til sin nå fraseparerte kone, slik at han fikk lån på 800.000 kroner i RørosBanken. Bildet er fra 2010 da han ga ut boken «Forfalskningen – Politiets løgn i Treholt-saken».  Foto: Scanpix og faksimile
Sist oppdatert:
- Hun har aldri sett dokumentet, skriver advokat i brev.

I mars brakte Nettavisen nyheten om at retten har bestemt at Treholt-forfatter, privatetterforsker og tidligere journalist Geir Selvik Malthe-Sørenssen må tvangsselge huset han eier med sin nå fraseparerte kone.

Årsaken er mislighold av boliglånet over lang tid, står det i rettsavgjørelsen fra Drammen tingrett.

Les også: Malthe-Sørenssen innrømmer å ha lurt Treholt

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

Advokat Mariann Lande.

- Fikk kjennskap gjennom media

I dokumenter Nettavisen har fått tilgang til, går det frem at Treholt-forfatteren skal ha forfalsket et pantedokument, hvor det går frem at han og hans fraseparerte kone tar opp et lån på 800.000 i RørosBanken.

I de samme dokumentene står det at hun ikke hadde kjennskap til pantedokumentet, hvor hennes underskrift angivelig står.

Malthe-Sørenssen skal også ha forfalsket en fullmakt til sin advokat for å gjennomføre saken med tvangssalget.

I et brev til Statens Kartverk skriver kvinnens advokat Mariann Lande i advokatfirmaet Prétor, blant annet:

TRYKK FOR STØRRE BILDE. På dette pantedokumentet skal Malthe-Sørenssen har forfalsket konens underskrift.

«XX fikk først gjennom media i mars i år kjennskap til beslutningen fra Drammen tingrett. Dette skyldes at hennes ektefelle hadde forfalsket en fullmakt med XXs signatur gitt til sin advokat. Fullmakten ga Geir Malthe-Sørenssens advokt fullmakt til å opptre på vegne av begge ektefellene i forbindelse med saken om tvangssalget.

På den måten fikk XX aldri forkynt verken begjæring eller beslutning fra tingretten. Hun har heller aldri vært kjent med at deres boliglån var misligholdt. Geir Malthe-Sørenssen har erkjent at han har forfalsket hennes signatur på denne fullmakten.»

Visste ikke om lån

Nettavisen har også fra andre kilder, uavhengig av hverandre, fått opplyst at dokumentene skal være forfalsket.

Verken Malthe-Sørenssen eller hans nåværende advokat Trygve Staff har svart på Nettavisens henvendelser.

Les også: NRK skal granske alt Malthe-Sørenssen har gjort for dem

Malthe-Sørenssens tidligere advokat og forsvarer i straffesakene, Jonny Sveen, ønsker ikke å uttale seg om saken. Drammen tingrett kommer heller ikke til å foreta seg noe overfor advokaten, da det er grunn til å anta at han ikke visste om at fullmakten, eller øvrige dokumenter, var forfalsket, får Nettavisen bekreftet.

Advokat Jonny Sveen var Malthe-Sørenssens advokat, men trakk seg i begynnelsen av mars.

I brevet Lande har skrevet på vegne av sin klient, kommer det også frem at Malthe-Sørenssens fraseparerte kone ikke kjente til lånet på 800.000, og har forsøkt å få slettet dette. Så langt har RørosBanken ikke etterkommet kravet.

«XX har aldri sett sett dette dokumentet (pantedokumentet fra RørosBanken, journ. anm.) før vi nå fikk det oversendt fra RørosBanken, og hun har følgelig heller aldri signert dette, skriver advokaten.»

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til de som står i brevet, sier Lande til Nettavisen.

Peker på kriminell i avhør

I april skrev Dagbladet at RørosBanken hadde anmeldt den tidligere journalisten for bankbedrageri.

I 2010 ga Malthe-Sørenssen ut boken «Forfalskningen – Politiets løgn i Treholt-saken».

I midten av februar i år avslørte VG at Malthe-Sørenssen har fått en svensk bruktbilselger til å late som han var en hemmelig agent som kunne bidra med informasjon i Treholt-saken.

Det hele viste seg å være lureri, noe han innrømmet i et intervju med Dagbladet.

I ettertid har det blitt avslørt flere andre svindelsaker og bedrageri. Malthe-Sørenssen er eksempelvis under etterforskning for å ha hacket toppadvokat Mona Høiness.

Advokat Trygve Staff, som nå representerer Malthe-Sørenssen.

I politiavhør Nettavisen har fått tilgang til går det frem at Malthe-Sørenssen har beskyldt andre i det kriminelle miljøet for å presse ham til å utføre svindel og bedragerier. 

Enkelte av sakene har han innrømmet å stå bak overfor Dagbladet

Treholt-forfatteren er fortsatt siktet i en sak om grov korrupsjon, hvor en tidligere politimann først fikk et forelegg på 25.000 kroner for brudd på taushetsplikten og for å ha søkt i politiregistre uten tjenestelig grunn.

Forelegget ble senere redusert til 20.000 kroner.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere