Gå til sidens hovedinnhold

- Trenger all oppmerksomhet vi kan få

Telenor glade for politisk toppmøte om striden i Russland.

Telenors konflikt med den russiske Alfagruppen skal i dag diskuteres på høyt politisk nivå. Tirsdag er utenriksminister Jonas Gahr Støre i Moskva for å møte sin russiske kollega Sergej Lavrov.

NA24 - din næringslivsavis

Telenor risikerer å miste sine verdier i Russland og Ukraina.

Der har Telenor ligget i en årelang konflikt med oligarken Mikhail Fridman om mobilselskapene VimpelCom og Kyvistar. Telenor har tapt en rettssak i Russland, og er dømt til å betale 1,7 milliarder dollar i bot. Dommen er anket og Telenor avviser den som fullstendig grunnløs. Men det er tatt arrest i Telenors VimpelCom-aksjer, og Telenor frykter at aksjene i verste fall blir tvangssolgt på auksjon.

- Vi er veldig fornøyd med at norske myndigheter har oppmerksomhet mot denne saken og også at de gjør russiske myndigheter oppmersom på det. Vi trenger all den oppmerksomhet vi kan få, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til TV2 Nyhetskanalen.

Se hele intervjuet med pressetalsmann Dag Melgaard på TV 2 Nyhetskanalen:

294215

Langvarig strid
Det var i april i fjor at Telenor opplyste at de var saksøkt for formidable 3,8 milliarder dollar, rundt 26 milliarder kroner, av det lille selskapet Farimex som er en marginal aksjonær i VimpelCom.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Farimex mente at Telenor hadde skadet inntjeningen til VimpelCom, der Telenor eier 33,6 prosent, fordi Telenor motsatte seg et kjøp av et ukrainsk mobilselskap. Telenor har hele tiden avvist søksmålet som grunnløst, og mener at det er erkefienden Mikhail Fridmans Alfa Gruppen som egentlig står bak. I august i fjor ble Telenor dømt til å betale 2,8 milliarder dollar, men denne dommen ble satt til side.

Imens rullet søksmålet fra Farimex videre i Sibir, og den 20. februar ble Telenor dømt til å betale 1,7 milliarder i bot. Telenor har avvist kravet, og anket saken. 12. mars kom imididlertid beskjeden om at Farimex har fått en russisk domstol til å ta arrest i Telenors aksjer i VimpelCom. Disse aksjene er verd 13 milliarder kroner.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley