- Trenger ikke krisepakke

De aller fleste storbedriftene vil få refinansiert sine lån, mener kredittanalytiker.

04.02.09 08:55

Mandag presenteres regjeringens kredittpakke som skal løse problemene med et bunnfrosset obligasjonsmarked. Men nå mener en analytiker at innsatsen ikke er nødvendig.

NA24 - din næringslivsavis

- De fleste får refinansiert i obligasjonsmarkedet, bare de aksepterer høyere rentepåslag, sier Henrik Blymke, kredittanalytiker i SEB, til Finansavisen. Han viser til at det er hentet inn 48 milliarder euro i obligasjonslån i Europa bare i januar i år, men at bedriftene nå betaler fire prosentpoeng over pengemarkedsrenten.

Rundt 50 milliarder kroner i obligasjonslån for bedrifter forfaller i år, men rundt halvparten av dette står kraftbransjen for, og de får enkelt refinansiert seg, mener Blymke.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Av den siste halvparten, får de største også refinansiert seg i obligasjonsmarkedet, hvis de godtar en høyere spread (høyere rentekostnader, red.anm.). Men rundt 15 prosent av lånene er i høyrisikoselskaper. De kommer ikke til å få refinansiert sine lån i obligasjonsmarkedet, sier Blymke til Finansavisen, som understreker at man må innse, at de selskapene som verken får lån i bank eller obligasjonsmarkedet ikke nødvendigvis skal ha lån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag