NA24.no

- Trist at de feiger ut for Ryanairs utpressing


Miljøpartiet De Grønnes stortingsrepresentant Rasmus Hansson synes det er trist at Senterpartiet og Arbeiderpartiet feiger ut.
Miljøpartiet De Grønnes stortingsrepresentant Rasmus Hansson synes det er trist at Senterpartiet og Arbeiderpartiet feiger ut. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Miljøpartiet De Grønne er for flyseteavgiften, og foreslår å øke den ytterligere.

Mens flere av de rødgrønne partiene raser mot flyseteavgiften, står Miljøpartiet De Grønne fjellstøtt på sin mening.

- Vi er for avgiften, var tidlig ute med å ta til orde for det og har forslag om høyere avgift i vårt alternative budsjett, opplyser Rasmus Hansson til Nettavisen.

LES: Gardermoen kan få lavpristerminal

«Klassisk utpressing»
De Grønne ønsker høyere avgifter på flyreiser for å få ned antallet reiser, og dermed redusere utslippene av klimagasser. Og det standpunktet står fast selv om Moss Rygge flyplass hevder at rundt 1.000 arbeidsplasser vil forsvinne fra Østfold.

- Selvsagt blir det kostnader når slike bransjer må ansvarliggjøres, og det må settes inn tiltak for å skaffe folk annet arbeid. Men løsningen er absolutt ikke å gi etter for klassisk utpressing for å slippe unna klimakrav, sier Hansson.

LES: Solberg: - Vi lar oss ikke presse av Ryanair

Vedtatt av regjeringspartiene
Flypassasjeravgiften på 88 kroner ble vedtatt av Stortinget 14. desember i fjor, med stemmene fra regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet - og støttepartiene Venstre og Kristelig folkeparti.

Senterpartiet har protestert og får følge av Arbeiderpartiet, mens Miljøpartiet De Grønne altså står fast på støtte til avgiften.

- Jeg synes det er trist at Senterpartiet, og tilsynelatende Arbeiderpartiet, feiger ut ved aller første konfrontasjon om klimakrav til luftfarten. De burde heller styrke innsatsen for et grønt skifte til nye jobber som ikke er basert på å ødelegge fremtidens klima, sier Hansson til Nettavisen.

«Ryanair-rovdrift på miljøet»
Rasmus Hansson går til hardt angrep på Ryanairs trussel om å flytte fra Moss Rygge Lufthavn, noe som gjør at hele flyplassen er besluttet lagt ned.

- Ryanairs forretningsmodell er rovdrift på ansatte og miljø, og De Grønne beklager ikke at sånne selskaper forsvinner, sier han.

- Ryanair har tydeligvis nulltoleranse for miljøkrav og bruker 1.000 jobber på Rygge som utpresning for å fly uten klimahensyn, mener Rasmus Hansson.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere