*Nettavisen* Økonomi.

- Trodde jeg vant 50.000

Foto: Fotograf:DARREN STAPLES (REUTERS)

Fasiten er mye, mye bedre...

10.11.09 18:42

Fredag i forrige uke kommer den arbeidsløse mekanikeren Les Scadding aldri til å glemme.

Da ble det nemlig klart at han vant den største lottopremien i Englands historie.

Full pott
- Da jeg spurte de bak skranken om å sjekke tallene printet maskinen bare ut en rosa lapp der det stod at jeg skulle kontakte Camelot. Jeg trodde jeg hadde vunnet rundt 50.000 pund og jeg kjappet meg hjem for å fortelle det til Samantha, sier Les Scadding, ifølge britiske medier.

Det han imidlertid kunne fortelle kona var ikke at de hadde blitt om lag en halv million kroner rikere, men at de nå er blant de rikeste personene på hele fotballøya.

Nesten milliard
Les hadde nemlig truffet full pott på lottorekka, noe som gjorde at han vant Euromillions, med en førstepremie på utrolige 91 millioner pund, nesten 850 millioner kroner.

Men selv om Les ikke var den eneste som hadde tippet alle de rette tallene kan det vel neppe kalles et skår i gleden å motta 45.570.835,50 millioner pund, nesten 425 millioner kroner.

Den resterende halvparten av premiemillionene gikk til syv arbeidskolleger hos Hewlett Packard som nå bare går under kallenavnet «Magnificent Seven».

Klikk på bildet for å forstørre.

Verdens største
Camelot, som driver det nasjonale lotteriet i Storbritannia, var et av selskapene som sammen med partnere i Frankrike og Spania lanserte det paneuropeiske lotteriet EuroMillions i februar 2004. Senere kom Irland, Belgia, Luxemburg, Sveits, Østerrike og Portugal med.

Tidligere har Camelot lansert verdenslotteriet World Lottery Draw med en toppgevinst på 200 millioner pund, nesten to milliarder kroner.

Les mer her: Jackpot på milliarder

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.