- Trodde klimatrusselen var bråk venstresida fant på for å ødelegge livet mitt

Jens Ulltveit-Moe har gått på store tap på sin investering i biodrivtsoff i Brasil.

Jens Ulltveit-Moe har gått på store tap på sin investering i biodrivtsoff i Brasil. Foto: Andre Clark Utvik (Mediehuset Nettavisen)

Jens Ulltveit-Moe har siden starten i 2007 tapt 2,7 milliarder kroner på biodrivstoff-satsingen i Brasil.

02.10.14 06:17

- Til å begynne med trodde jeg klimatrusselen var bråk venstresida fant på for å ødelegge livet mitt. Men etterhvert syntes jeg den faglige dokumentasjonen av menneskeskapte klimaendringer ble så sterk, at jeg følte menneskelig ansvar for at mine etterkommere ikke skal forbanne meg, sier en åpenhjertig Ulltveit-Moe til Finansavisen torsdag.

Opprinnelig satset han to milliarder kroner på bioetanolproduksjon i Brasil.

Den norske investorens drøm om å redde klimaet har imidlertid blitt et mareritt, ifølge Finansavisen.

Resultatene fra 2007 til i dag viser at selskapet Umoe Bioenergy har et samlet tap før skatt på 2,7 milliarder kroner. Og ikke nok med det; 2013 er det hittil nest svakeste året med et underskudd på nærmere 600 millioner kroner.

Til Finansavisen sier Ulltveit-Moe at 2014 blir nok et år med tap.

Kjernen i Ulltveit-Moes etanolproblemer er at brasilianske politikere har satt et tak på bensinprisen for å holde landets inflasjon i sjakk. Det legger også press på etanolprisen.

– Den nåværende regjering subsidier bensin, noe som også holder prisen på etanol nede. Det er helt klart skadelig for oss som produserer etanol, sier Ulltveit-Moe til Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.