*Nettavisen* Økonomi.

- Truer fremtidige oljeinvesteringer

Den lave oljeprisen er en trussel for fremtidig oljeproduksjon.

18.03.09 12:03

Det mener det oljekartellet OPECs generalsekretær, Abdalla Salem el-Badri, og gjentar dermed grunnlaget for gruppens produksjonskutt tidligere i år.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

- Med 40 dollar (fatet) og nå 45 dollar kan ikke OPEC investere i ny kapasitet, sa el-Badri på et OPEC-seminar i Wien i dag melder, Dow Jones Newswires.

Han mener den lave oljeprisen nå truer oljebransjens ekspansjon og fremtidige oljeleveranser. Han sa videre at med en oljepris på 45 dollar fatet må de nasjonale og internasjonale reforhandle priser, og dette vil føre til prosjektforsinkelser.

Prisen på nordsjøolje har steget de siste par dagene, og lå på 47,73 dollar fatet med levering i mai i London ved lunsjtider. Da toppen ble nådd i fjor sommer ble nordsjøoljen handlet på 147 dollar fatet.

- Det dramatiske fallet som har funnet sted siden krisen fikk fotfeste globalt er nå en seriøs trussel for den langsiktige stabiliteten i oljemarkedet. Og situasjonen er spesielt akutt gitt det faktum at konstruksjonskostnadene relativt til oljeprisene fortsatt veldig på den høye siden, sa el-Badri i dag melder Dow Jones.

Også den iranske oljeministeren Gholam Hossein Nozari uttrykte sin bekymring over oljeprisen i Wien i dag, og pekte på at dagens oljeprisnivå ikke er høy nok til å utvikle nye felt. Han forventer utsettelser av en rekke prosjekter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag