NA24.no

JAMES COMEY hevder i et FBI-notat at president Donald Trump ba ham om å droppe etterforskningen av Michael Flynn.
JAMES COMEY hevder i et FBI-notat at president Donald Trump ba ham om å droppe etterforskningen av Michael Flynn. Foto: Rex / Shutterstock (NTB scanpix)

- Trump ba Comey legge ned etterforskning

Sist oppdatert:
Ville ha slutt på etterforskningen av Michael T. Flynn.

NEW YORK (Nettavisen): President Donald Trump ba ifølge The New York Times den tidligere FBI-direktøren James Comey om å stanse etterforskningen av Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael T. Flynn.

FBI etterforsker Flynn for hans koblinger til Russland, som en del av etterforskningen av deres innblanding i den amerikanske valgkampen.

Flynn har tidligere tilbudt seg å vitne i bytte mot immunitet, noe FBI har avslått.

- Jeg håper du kan la dette ligge, skal president Trump ha sagt til Comey under et møte i Det ovale kontor 14. februar, ifølge The New York Times.

CNN har fått historien bekreftet av egne kilder, og legger til at president Trump ba visepresident Mike Pence og justisminister Jeff Sessions om å forlate møtet før han tok opp dette med Comey mens de to var alene.

Comey skal ha skrevet ned forespørselen i et notat i etterkant av møtet, som fant sted dagen etter at Flynn ble avskjediget fra sin stilling som nasjonal sikkerhetsrådgiver for presidenten.

Notatet ble laget som en del av papirer Comey lagde etter det han oppfattet som et upassende forsøk fra president Trump på å påvirke en aktiv etterforskning. The New York Times påpeker at FBI-agenters notater normalt regnes som troverdig vitnemål i rettsvesenet.

- Jeg håper at du kan finne en vei til å droppe dette, til å la Flynn slippe unna. Han er en fin fyr. Jeg håper du kan la dette ligge, sa Trump til Comey ifølge notatet.

Trump la angivelig også til at Flynn ikke hadde gjort noe galt.

Comey sa seg ifølge avisen enig i at Flynn er en hyggelig fyr, men nei til forespørselen om å legge ned etterforskningen av den pensjonerte generalen.

Snaut tre måneder senere ble Comey avskjediget av Trump.

Det hvite hus avviser oppslaget i The New York Times. CNN har imidlertid fått bekreftet av kilder i FBI at avisens artikkel er korrekt.

«Selv om presidenten gjentatte ganger har gitt uttrykk for at general Flynn er en hederlig mann som har tjent og beskyttet vårt land, har presidenten aldri bedt herr Comey eller andre om å avslutte noen etterforskninger, ei heller etterforskningen som involverer general Flynn», sier Det hvite hus i en uttalelse til The New York Times.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere