NA24.no

- Turister klager på norske doforhold

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Her er synes man det er vanskelig å få gå på do.

I juni, juli og august fylles Norge med turister. Hit kommer de for å nyte hva landet har å by på, men det er ikke alltid turistene er like fornøyde med Norges-opplevelsen.

Turistkontorene rundt om i landet skal bidra turistene med veiledning og hjelp der det trengs. Mange kommer også dit for å klage på det de ikke er så fornøyd med.

- For lite toaletter
Turistkontoret i Bergen forteller at det er mellom 4-5000 personer innom kontoret hver dag i sommermånedene. Det er cirka 450.000 personer i året.

- I forhold til hvor mange som er innom er det minimalt med klager, men det er klager på er gjerne noe som har gått galt med en reise, for eksempel forsinkelser eller at man ikke har rukket videre forbindelser, sier Inger Belean, avdelingssjef i visitBergen, til Nettavisen.

- Når det gjelder Bergen så klager mange på toalettforholdene. Her er det alt for få offentlige toaletter.

Disse får gjerne klagene fordi turistene har kjøpt billettene hos dem. Belean forteller at det gjerne er forhold som er utenfor menneskelig kontroll som blir klagd på, slik som forsinkelser.

Stort sett er turistene fornøyd med Bergen uansett.

- De skryter veldig av byens skjønnhet. Den er liten, sjarmerende, oversiktlig og veldig vakker. Det er voldsomt kjekt med slike tilbakemeldinger, sier Belean.

- Norge er dyrt
Oslo er også et populært sted for turistene i Norge.

- Det er ikke noe som er typisk at turistene klager mye over, men veldig personlig hva som kan ha gått kalt og ikke har gått galt, sier Synne Myhre, driftssjef i turistinformasjonen i Oslo, til Nettavisen.

Selv om Myhre forteller om like klager, viser hun til at noen er misfornøyd med prisnivået.

- Turistene blir ikke ofte overrasket over prisnivået, men vi får noen kommentarer på at folk kan synes det er litt dyrt her. I slike tilfeller hvor de sier de synes det er litt dyrt, viser vi dem til litt rimeligere alternativer og det blir de fornøyde med, sier Myhre.

Folk er klar over prisnivået når de kommer til Norge, men de får likevel flere henvendelser på at prisnivået er høyt.

Værskryt
Så langt i sommer har ikke akkurat været vært noe å klage på i Oslo. Turistkontoret har heller fått mye skryt av turistene for det fine været vi har i år.

(Saken fortsetter under bildet.)

Turister koser seg i sommervarmen i Oslo. Her i Vigelandsparken.

- Turistene er overrasket over hvor fint det er her i Oslo. De skryter av at byen er liten, men at den likevel har mye å tilby, sier Myhre.

Hun minner om at de som bor i Oslo ikke må glemme hvor fint det er i byen.

- Vi som bor i Oslo tenker ikke så ofte over at det er en fantastisk samling av skulpturer i Vigelandsparken og Frognerparken, som det ikke finnes like av noe sted i verden, sier Myhre.

Av populære steder å besøke i Oslo kan hun nevne Oslofjorden, Holmenkollen, Frognerparken, Vigelandsparken og alle museer.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere