*Nettavisen* Økonomi.

- Tut og kjør på børsen

Oslo Børs holder koken mandag. Oljeprisen er høy, gode resultatvarsler og kontraktene fosser inn hos blant annet søkemotorselskapet Fast.

09.01.06 11:01

(NA24):- Det er tut og kjør på Oslo Børs for tiden. Oljeprisen er høy og Fast leverer nok en kontrakt, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Sterke oljeaksjer
Statoil, DNO, Norsk Hydro og Petrolia Drilling er de fire mest omsatte aksjene på Oslo Børs mandag på stigende kurser.

- Det er et meget bra trøkk på oljeaksjene mandag, noe som trekker opp kursene, men også volumene, sier en megler.

Sjekk Statoil-kursen her

Sjekk DNO-kursen her

Sjekk Norsk Hydro-kursen her

Sjekk Petrolia Drilling-kursen her

- Fantastisk momentum i Fast
Fast leverte nok en kontrakt. Denne gangen med New York Times som skal bruke selskapets søkeplattform på sine nettsider og i organisasjonen.

The New York Times Company gir ut The New York Times, The International Herald Tribune, The Boston Globe og 15 andre dagsaviser. I tillegg inngår ni tv-stasjoner, to radiostasjoner og rundt 35 nettsider i mediehuset.

- Det er et fantastisk momentum i Fast for tiden. Vi har gått fra 300 til 500 ansatte på ett år, sier Fast-sjef John Marcus Lervik til TV 2 Nettavisen.

Lervik forventer at det forsatt vil komme flere kontrakter den nærmeste tiden.

- Det ser veldig bra ut nå, sier Lervik.

Sjekk Fast-kursen her

PhotoCure dagens vinner
Dagens vinner er PhotCure med en oppgang på 14 prosent. PhotoCure har inngått en lisensavtale med GE Healthcare for optisk bildediagnostikk for diagnose av blærekreft i markedene utenfor USA og Norden.

I tillegg får GE Healthcare eksklusiv opsjon på markedsføring og salg i USA. Avtalen innebærer at GE Healthcare betaler 28 millioner euro til PhotoCure, som er knyttet til blant annet markedsføringsgodkjennelser i avtalens løpetid. Syv millioner euro utbetales ved signering.

- I tillegg kommer inntekter fra royalties som totalt sett over tid vil beløpe seg til en verdi over de 28 millioner euro knyttet til blant annet markedsføringsgodkjennelser, sier administrerende direktør Kjetil Hestdal i PhotoCure til TDN Finans.

Sjekk PhotoCure-kursenher

Europa opp mandag
Oslo Børs stiger med 0,49 prosent mandag til 340,38 poeng.

Resten av Europa stiger mandag. I London er FTSE-indeksen opp 0,07 prosent til 5.735,30 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er opp 0,19 prosent til 5546,52 poeng og CAC-indeksen i Paris stiger 0,23 prosent til 4.877,57 poeng.

Asia-børsene fosset i natt frem til nye rekorder.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag