- TV 2 har et gammeldags kvinnesyn som er nedverdigende

Foto: NRK/TV 2

NRK-profilen refser TV 2s «pene jenter» og «gamle griser».

Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha (55) tar et kraftig oppgjør med valg av programledere for TV 2s OL-studio. Han mener kanalen kynisk velger purunge damer og halvgamle menn.

- Om det hadde vært tre halvgamle damer og to purunge menn, ville bildet vært annerledes. Men dette er vel tilfeldig, for vi er enige om at TV 2s kvinnesyn er helt up-to-date, er vi ikke? skriver NRK-profilen på Facebook.

Gammeldags kvinnesyn

Overfor Nettavisen NA24 utdyper mediekjendisen gjerne kritikken mot kanalen.

- Hvorfor er det ingen som stiller spørsmål om hvorfor damene er over 20 år yngre? sier radioprofilen.

- Her bruker man unge pene jenter og distingverte menn - gamle griser. TV 2 har et gammeldags kvinnesyn som er nedverdigende, fortsetter han.

Davy Wathne (64), Arill Riise (55), Carsten Skjelbreid (41), Annemarta Giske (36) og Julie Strømsvåg (33) er noen av profilene TV 2 har tatt i bruk under OL-sendingene.

- Om fem år er damene for gamle. Det nytter ikke at TV 2 gjemmer seg bak Dorthe Skappel, fortsetter han.

Dorthe Skappel (51) kommenterer kunstløp for kanalen.

- Oser ikke av personlighet

Komikeren mener at journalistikken lider under TV 2s programledervalg. Han mener programlederne skal være kritiske, og stille kompetente spørsmål.

- Damene har et stereotypt utseende som er totalt uinteressant. De oser ikke akkurat av personlighet. Det har ikke en rynke og kommer rett fra journalisthøyskolen, sier Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha.

(Saken fortsetter under bildet.)

Foto: Skjermdump fra Facebook

NRK-programlederen mener kanalen TV 2 hadde vært konsekvent dersom de hadde valgt menn som var like unge.

- TV 2 har bestemt seg for at kvinner ikke er troverdig etter en gitt alder. Samtidig, seerne får det de ber om. Norge er litt «afterski-nasjon» som ikke ser lengre etter det som er foran nesen. Vi lar oss underholde av selskapsdans i beste sendetid på TV, sier han.

TV 2 ønsker ikke å kommenetere saken.

- Innholdet i kritikken som reises er av en slik art at vi ikke finner grunn til å bruke mye tid på dette. Vår kommentar er et våre programledere har gjort en strålende jobb under OL så langt, skriver Rune Indrøy, kommunikasjonsdirektør i TV 2, til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag