- TV2 bør rydde opp og sørge for at OL er gratis for alle

Aps mediepolitiker Arild Grande (innfelt) mener TV 2 må rydde opp - snarest.

Aps mediepolitiker Arild Grande (innfelt) mener TV 2 må rydde opp - snarest. Foto: Vidar Ruud / pressefoto (NTB scanpix)

Ap-topp mener regelverket er klinkende klart.

17.08.16 15:53

Nettavisen skrev i forrige uke at TV 2 ble kalt inn på teppe av Medietilsynet etter at TV-seere klaget over å måtte betale for å se OL på TV 2 Sumo.

Rett etterpå gjorde TV 2 alt innholdet gratis - men bare de færreste får pengene igjen.

Les også: Raser mot TV 2

Dette mener Aps mediepolitiske talsmann, Arild Grande, mener er uhørt og i strid med reglene.

På Twitter skriver han at:

«TV2 bør rydde opp og sørge for at OL er gratis for seerne. De som har betalt bør få pengene tilbake.»

- Helt tydelig regelverk

Overfor Nettavisen utdyper Grande at:

- Regelverket er helt tydelig. Viktige idrettsbegivenheter som OL skal tilbys gratis for norske TV-seere.

Grande mener TV 2 ikke har noe valg:

Arild Grande mener TV 2 må rydde opp - snarest.

- TV 2 har etter et møte med Medietilsynet visstnok sørget for at det er gratis å registrere seg på TV 2 Sumo, men de som allerede har betalt, må få pengene tilbake.

- Enkelte får refundert

TV 2 mener de ikke har snudd siden uttalelsene de kom med til Nettavisen lørdag.

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, uttalte til Nettavisen tirsdag at:

- Vi har ikke endret policy i denne saken. Det har vært enkelttilfeller hvor kunder har fått tilbakebetalt 59 kroner fra TV 2.

Han utdyper ikke hvorfor:

- Noen få personer har fått tilbakebetalt 59 kroner. Hva som ligger bak disse sakene blir et forhold mellom oss og den enkelte kunde.

- TV 2 må rydde opp i urimeligheten

- Hvis TV 2 står på sitt, hva vil du gjøre?

- Det er viktig at TV2 selv rydder opp i denne urimeligheten. Hvis ikke bør kulturministeren vurdere å presisere regelverket, sier han - og legger til at:

- Hvis det ikke ryddes opp, vil jeg vurdere å ta et initiativ i Stortinget for å bidra til at slike saker kan unngås for fremtiden. Stortinget har sagt ettertrykkelig ifra om at viktige idrettsbegivenheter skal være gratis tilgjengelig i avtalen om allmennkringkasting som vi ble enige om i vår. Kulturministeren bør følge opp Stortingets vedtak, sier Grande.

Der står følgende om «store idrettsarrangement»:

«Komiteen viser til at store idrettsarrangement av nasjonal interesse gjennom tidene har vært en viktig del av allmennkringkasternes tilbud og samlende begivenheter for det norske folk. Det er sterk konkurranse om tv-rettighetene til store internasjonale idrettsarrangementer, og det blir en større utfordring å sikre at slike er tilgjengelige for hele det norske publikum. Komiteen ser det som et mål at slike begivenheter bør være tilgjengelig på en allmennkringkaster, eventuelt en annen åpen kanal. Dette kan sikres gjennom samarbeid mellom norske og nordiske kringkastingsaktører der det er naturlig. Det kan også kreve andre virkemidler og være avhengig av økonomiske prioriteringer.»

Komiteen fremmer følgende forslag til vedtak:

«Stortinget ber regjeringen legge fram en sak om hvordan direktesending av store idrettsbegivenheter av nasjonal betydning i framtiden kan være tilgjengelig for det norske folk på en allmennkringkaster eller annen åpen kanal.»

TV 2: - Fem kunder har henvendt seg

Nettavisen har vært i kontakt med TV 2 for en kommentar til denne saken.

- TV 2 er grunnleggende opptatt av å ha fornøyde kunder og har gjennomført to kampanjer som vi har fått god respons på. Det er kun fem kunder som har henvendt seg og bedt om refusjon av de 59 kroner i steden for muligheten for å forlenge Sumo abonnement med en måned gratis. I disse fem tilfellene har vi refundert de 59 kroner, sier kommunikasjonssjef Jens-Petter Dahl til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag