NA24.no

THE AMAZING RACE NORGE 2012: Freddy Dos Santos og deltakerne.
THE AMAZING RACE NORGE 2012: Freddy Dos Santos og deltakerne. Foto: Thomas Reiseter (TV2)

- TV2 slår ikke TVNorge

71 grader nord slo TV 2-satsing The Amazing Race Norge

Verdens lengstlevende realityserie står støtt mot TV 2s storsatsing The Amazing Race Norge. Gårsdagens 71-episode fra Stø i Vesterålen fikk 356.000 seere mot konkurrentens 288.000.

– Jeg lyver hvis jeg hevder at vi ikke har vært spente på hvordan denne kampen ville ende, sier programsjef i TVNorge, Jarle Nakken i en melding.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Nakken mener den tydelige, norske identiteten, sterke prestasjoner og en grunnleggende positiv tone er noen av driverne for at kanalen har suksess med 71° nord år etter år – og at konseptet nå holder stand mot en av TV 2s nye storsatsinger.

– TV 2 angriper oss på en av våre tradisjonelt sterkeste dager. At 71° nord står støtt og tåler konkurransen som The Amazing Race Norge representerer, bekrefter hvor bunnsolid konseptet er, sier Nakken i meldingen.

TV2 svarer med rettsak
- Vi registrerer at TVNorge velger å fokusere på at et av deres programmer hadde flere seere mer enn Amazing Race i går på samme dag der TV 2 har levert en grundig og omfattende dekning av rettsaken etter 22. juli-hendelsene . TV 2 satte av dagen til dette i går og det har nok påvirket seertallene. Vi har prioritert å være vårt ansvar bevist som en nyhetsleverandør folk tyr til ved store nasjonale hendelser og flyttet for eksempel del tre av Amazing race til klokken 22 for å få plass til en utvidet 21-sending, sier Aleksander Valestrand, kommunikasjonssjef i TV 2 til NA24 Propaganda.

TVNorge-suksess
Det spesielle med 71°nord er at det lenge har hatt ekstremt høy kjennskap i befolkningen, men at ikke alle husker at programmet går nettopp på TVNorge.

– Dette har vært litt typisk for TVNorge-suksesser. Det er først de siste årene vi ser at dette er i ferd med å snu. Økt fokus på norsk underholdning og flere egenproduserte programkonsepter har gitt positive ringvirkninger, både når det gjelder profilkjennskap og seertall, forklarer Nakken i meldingen.

71° nord er nå i gang med innspillingen av sin 17. sesong på TVNorge, og er med det verdens lengstlevende realityserie. Hver sesong starter på Lindesnes ogbeveger seg nordover fram til finalen på Nordkapp. I disse dager er det kjendisutgaven 71° nord – Norges tøffeste kjendis som vises hver mandag på TVNorge.

71° nord – Norges tøffeste kjendis sendes på TVNorge mandager klokka 20.30 – 22.00. Gårsdagens program ble sett av 356.000. The Amazing Race Norge vises i to deler. Del 1 gikk fra klokken 20.00 – 21.00 og fikk 288.000 seere, mens del 2 (22.00 -22.30) fikk 336.000 seere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere