*Nettavisen* Økonomi.

- TV2 slår ikke TVNorge

THE AMAZING RACE NORGE 2012: Freddy Dos Santos og deltakerne. Foto: Thomas Reiseter (TV2)

71 grader nord slo TV 2-satsing The Amazing Race Norge

Verdens lengstlevende realityserie står støtt mot TV 2s storsatsing The Amazing Race Norge. Gårsdagens 71-episode fra Stø i Vesterålen fikk 356.000 seere mot konkurrentens 288.000.

– Jeg lyver hvis jeg hevder at vi ikke har vært spente på hvordan denne kampen ville ende, sier programsjef i TVNorge, Jarle Nakken i en melding.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Nakken mener den tydelige, norske identiteten, sterke prestasjoner og en grunnleggende positiv tone er noen av driverne for at kanalen har suksess med 71° nord år etter år – og at konseptet nå holder stand mot en av TV 2s nye storsatsinger.

– TV 2 angriper oss på en av våre tradisjonelt sterkeste dager. At 71° nord står støtt og tåler konkurransen som The Amazing Race Norge representerer, bekrefter hvor bunnsolid konseptet er, sier Nakken i meldingen.

TV2 svarer med rettsak
- Vi registrerer at TVNorge velger å fokusere på at et av deres programmer hadde flere seere mer enn Amazing Race i går på samme dag der TV 2 har levert en grundig og omfattende dekning av rettsaken etter 22. juli-hendelsene . TV 2 satte av dagen til dette i går og det har nok påvirket seertallene. Vi har prioritert å være vårt ansvar bevist som en nyhetsleverandør folk tyr til ved store nasjonale hendelser og flyttet for eksempel del tre av Amazing race til klokken 22 for å få plass til en utvidet 21-sending, sier Aleksander Valestrand, kommunikasjonssjef i TV 2 til NA24 Propaganda.

TVNorge-suksess
Det spesielle med 71°nord er at det lenge har hatt ekstremt høy kjennskap i befolkningen, men at ikke alle husker at programmet går nettopp på TVNorge.

– Dette har vært litt typisk for TVNorge-suksesser. Det er først de siste årene vi ser at dette er i ferd med å snu. Økt fokus på norsk underholdning og flere egenproduserte programkonsepter har gitt positive ringvirkninger, både når det gjelder profilkjennskap og seertall, forklarer Nakken i meldingen.

71° nord er nå i gang med innspillingen av sin 17. sesong på TVNorge, og er med det verdens lengstlevende realityserie. Hver sesong starter på Lindesnes ogbeveger seg nordover fram til finalen på Nordkapp. I disse dager er det kjendisutgaven 71° nord – Norges tøffeste kjendis som vises hver mandag på TVNorge.

71° nord – Norges tøffeste kjendis sendes på TVNorge mandager klokka 20.30 – 22.00. Gårsdagens program ble sett av 356.000. The Amazing Race Norge vises i to deler. Del 1 gikk fra klokken 20.00 – 21.00 og fikk 288.000 seere, mens del 2 (22.00 -22.30) fikk 336.000 seere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.