NA24.no

- Tvangssalg vil være uhørt

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Rå kamp i Russland.

Den russiske namsmannen varsler at de snart vil selge Telenors russiske VimpelCom-aksjer.

NA24 - din næringslivsavis

Telenor har gått på nederlag etter nederlag i russiske domstoler i en meget spesiell sak. En obskur minoritetsaksjonær har fått gjennom et milliardkrav og for å dekke det har russiske rettsmyndigheter tatt beslag i Telenors aksjer i den russiske mobilgiganten VimpelCom.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det norske teleselskapet har forgjeves forsøkt å hindre et tvangssalg av posten. Men i en melding fra den russiske namsmannen, gjengitt av blant annet Dow Jones Newswire og Reuters, fremgår det at alle dokumenter er klare for å effektuere salgsprosessen.

- Uhørt
Telenor varsler i en børsmelding at de går sterkt imot eventuelle planer den russiske namnsmannesn kontor kan ha med å selge Telenors VimpelCom-aksjer.

- Inndrivelsen av kravet på 1,72 milliarder dollar er basert på en feilaktig og grunnløs rettsavgjørelse og skal ikke finne sted, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder for Telenors virksomheter i sentral- og østeuropa.

-Selv om trusselen om salg av Telenors VimpelCom-aksjer har vært til stede helt siden aksjene ble tatt i arrest, forventer vi atnamsmannen stanser enhver plan om salg eller auksjon inntil saken er hørt av alle nødvendige rettsinstanser. Vi er sikre på at den feilaktige dommen i Omsk til syvende og sist vil bli annullert. Det vil derfor være uhørt om namsmannen nå skulle starte et salg, sier Thygesen.

Oligarkkamp
Telenor varsler at de vil fortsette kampen for å stoppe salget. Ankedomstolen i Tyumen i Vest-Sibir vil behandle anken over Omsk-dommen onsdag 10. juni, og arbeidet med å få Moskva-domstolene til å stanse namsmannens tvangsinndrivelse vil fortsette.

Kravet som Telenor må betale er på 1,7 milliarder dollar, og dette er penger som skal betales til VimpelComs aksjonærer som plaster på såret fordi Telenor stemte ned et forslag om å kjøpe et mobilselskap i Ukraina. Det har over flere år vært en konflikt mellom Telenor og Altimo, et teleselskap som eies av oligarken Mikail Friedman.

Telenor kontrollerer VimpelCom sammen med Altimo, og sammen eier de også mobilselskapet Kyvistar i Ukraina.

Telenor svekkes med 4,52 prosent til 50,70 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere