NA24.no

(Scanpix)

- Uakseptabel bruk av vakre damer

Sist oppdatert:
Noen banker går lenger enn andre for å tiltrekke seg kunder.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I Nigeria har senatspresident David Mark fått nok av det han mener er bankenes sjofle og utspekulerte måter for å sikre seg nye kunder.

NA24 - din næringslivsavis

- Nigerianske banker må slutte å benytte seg av attraktive damer i jakten på å få kunder til å åpne kontoer, sier Mark, ifølge Reuters.

Han mener at selv om det i 2005 var konsolideringer i bransjen for å øke effektiviteten, som førte antallet banker fra 89 til 25, så er det mange banker som fortsatt benytter kvinner for å få napp hos nye forretninger.

- Banker har gjort det til sin politikk å ansette vakre damer og å gi dem mål de skal nå. Dette er uakseptabelt og må ta slutt. Du ga ordre om konsolideringen, så jeg mener at du må gjøre noe for å få en slutt på det, raser Mark med skytset rettet mot medlemmer av landets sentralbank.

- Vi trodde at med konsolideringen i banksektoren ville bankene ha nok penger og kapasitet til å få kunder. Hvorfor er det at alle disse jentene nå går og puffer seg frem, som om de er på utkikk etter noe annet enn penger?, spør Mark, ifølge Reuters.

Konsolideringene i banksektoren kom som en følge av at sentralbanken krevde økte minimumskravet mot bankenes kapitalbeholdning med 12-gangeren. Nigerianske myndigheter mener at grepet har vært en ubetinget suksess, og siden dette skjedde har landets bankaksjer fått en gedigen opptur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere