*Nettavisen* Økonomi.

- Uakseptabel omkamp

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Frp sier nei til regjeringens nye rederiskatt.

FrPs finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein, reagerer kraftig på regjeringens nye forslag til rederibeskatning.

- Uansett hvordan regjeringen vrikker og vrir på argumentasjonen legger de i realiteten opp til en omkamp om Høyesterett sin beslutning om at rederiskatteordningen strider mot Grunnloven, sier han i en pressemelding fredag kveld.

- Det er fullstendig uakseptabelt, sier Leirstein.

I en pressemelding fredag varsler regjeringen et nytt fremstøt for å få inn skattepenger fra rederiene, etter at en tidligere modell ble avvist som grunnlovsstridig av Høyesretett. Det foreslås nå en delvis betaling av de latente skatteforpliktelsene. Riset bak speilet er at rederiene som sier nei til dette, ikke vil kunne betale ut skattefrie midler som utbytte etter dagens ordning.

Les mer: - Har dere lyst til å betale litt skatt?

- At en så dramatisk omkamp varsles tre timer etter at Stortinget har avsluttet møtet en fredag vitner om mangel på samfunnsansvar og respekt for landets nasjonalforsamling.

- Verken Stortinget, norske rederier eller medier bør forvente dette av en flertallsregjering, sier Leirstein.

Han er også svært kritisk til den ordningen regjeringen presenterer i pressemeldingen.

- De hevder å lansere en frivillig skatteordning. Men det er på det rene at rederier som ikke deltar i den frivillige ordningen påføres andre skattebelastninger. Dermed er dette i realiteten et nytt skattekrav overfor rederiene, sier Ulf Leirstein.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.