NA24.no

Ifølge Emiratenes oljeminister Suhail al-Mazrouei er det uansvarlige oljeproduserende land utenfor OPEC som er hovedårsak til lave oljepriser. Bilde: Fra OPEC-møtet desember 2014.
Ifølge Emiratenes oljeminister Suhail al-Mazrouei er det uansvarlige oljeproduserende land utenfor OPEC som er hovedårsak til lave oljepriser. Bilde: Fra OPEC-møtet desember 2014. Foto: Heinz-peter Bader (Reuters)

- Uansvarlig land årsak til lav oljepris

Enkelte oljeproduserende land utenfor OPEC har en uansvarlig høy produksjon, mener De forente arabiske emirater.

Dette er en av hovedårsakene til den fallende oljeprisen, ifølge Emiratenes oljeminister Suhail al-Mazrouei.

Både al-Mazrouei og Saudi-Arabias oljeminister Ali al-Naimi avviste søndag at OPEC vil kutte produksjonen for å få prisen opp igjen.

– Hvis land utenfor OPEC ønsker å kutte produksjonen, så er de velkomne til å gjøre det. Vi kommer ikke til å kutte, sa al-Naimi under en energikonferanse i De forente arabiske emirater.

Kuwaits oljeminister Ali al-Omair, som også deltok på konferansen, sa det ikke er aktuelt å kalle sammen til krisemøte i OPEC før sommeren.

Al-Mazrouei sa ikke hvilke land det er han mener opptrer uansvarlig.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere