Gå til sidens hovedinnhold

- Udramatisk avgang

Nordea-topp Tom Ruud er klar for nye utfordringer.

- Det som skjer i Nordea er at det gjennomføres et generasjonsskifte, sier Tom Ruud til NA24 og fremhever at dette er helt udramatisk.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag ble det kjent at det blir store utskiftninger i toppledelsen i Nordea. Tom Ruud forlater Nordea mot slutten av året etter å ha vært 11 år i konsernet. Det samme gjør finansdirektør Arne Liljedahl, mens Markku Pohjola kommer til å gå av med pensjon. Lena Eriksson forblir i Nordea, men forlater toppledelsen for å bli styresekretær.

Les mer: Tom Ruud forlater Nordea

Aldrende ledelse
Toppledelsen i Nordea har en snittalder på 58 år og siden de har en ordning der de går av med pensjon ved fylte 60 år har det vært behov for å få inn yngre krefter. Dette for å sikre at det blir kontinuasjon i toppledelsen. Hvis ikke hadde Nordea risikert at flere av lederne hadde gått av med pensjon samtidig.

Tom Ruud har vært med siden starten av Nordea og er stolt over det han har oppnådd, og mener at prosessen strengt tatt burde vært startet tidligere.

- Hadde det ikke vært meg, hadde det vært en annen som måtte forlate konsernledelsen, sier Ruud.

Jobblysten banktopp
Selv om han gir seg i Nordea er han langt fra ferdig med arbeidslivet. Nå ser han frem til nye utfordringer.

- Jeg kommer nå ut i arbeidslivet hvor jeg fortsatt har en sjanse til å finne meg noe annet, sier Nordea-toppen til NA24.

Han er tross alt bare 57 år og er åpen for flere alternativer. Han har bare ikke hatt tid til å tenke på det. Ruud kommer til å fortsette i full jobb frem til han trer ut av ledelsen i juli og har ansvaret for 15.000 ansatte. Dessuten har banktoppen nok av andre prosjekter i Nordea frem til han slutter i fjerde kvartal.

11 år i tro tjeneste
Nordea ble til etter en sammenslåing av en rekke nordiske banker. En fusjon mellom svenske Nordbanken og finske Merita dannet kjempen MeritaNordbanken. Denne kjempen ble så en gigant da Christiania Bank og Kreditkasse i Norge og Unibank i Danmark ble kjøpt opp. Da ble Nordea et faktum. Det var i 2000.

Tom Ruud kom inn i Nordea gjennom Kreditkassen hvor han ble ansatt som konsernsjef i 1997. Før det var han administrerende direktør og konsernsjef i Aker. Ruud startet karrieren som konsulent i IBM. og ble bankmann da han startet i Den norske Creditbank tilbake i 1984. Frem til han slutter er han konserndirektør og medlem av konsernledelsen, Leder for Banking & Capital Market Products.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget