*Nettavisen* Økonomi.

- Uhemmet luksus er ødeleggende for samfunnet

Freddy de Ruiter og Atle Simonsen skal diskutere verdier i Nettavisen.

Nå er det duket for politikerkamp.

25.04.14 11:51

Fredag klokken 12.00 blir det debatt mellom Fpus formann Atle Simoensen og stortingspolitiker Freddy de Ruiter for Arbeiderpartiet.

Nettavisen kjører en Scribblelive-debatt med leserne og de to kamphanene fredag klokken 12.00.

Under denne artikkelen kan du melde deg på i diskusjonen.

Onsdag gikk de Ruiter til kamp mot det han mener er overflodssamfunnet Norge.

- Vi mesker oss i uhemmet luksus. Det er ødeleggende for et samfunn og menneskene som bor i det, sa de Ruiter til Nettavisen.

Kvalmende

- Det tar helt av. Ledere og meglere som tar ut millionbonuser og russejenter som kjøper musikklåter til 150.000 kroner. Da er det noe galt med samfunnet. Det er kvalmende, fortsatte han.

Han sikter blant annet til lederlønningene i statskontrollerte selskaper som Statoil, Dnb og Telenor, som alle håver inn millioner i grunnlønn og bonuser.

LES HER: - Russejenter som kjøper musikklåter til 150.000 er kvalmende

Her er Freddy de Ruiters korte videobeskjed på verdier:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=7bOcUfdNSBTxL03FpnYUCL9raYdLrZpf4VM49CRhVMliTAYIg3Q0Npdahx2prezgm7ewa0j0VWW2S7_aJ4fdE-aD3rKIawkBkc8Y3dNxH66-FVioBT45PcZwhLFcF1ZlDl_MTSM6y5U&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Det fikk Fpu-formann Atle Simonsen til å se rødt.

- Noen russ har jobbet hardt og lenge for å ha råd til å feire 13-års skolegang på et meget spesielt vis og bruke mye penger på det. Det skal de selvsagt ha lov til, uten å frykte at politikere skal legge seg opp i hvordan de styrer økonomien sin, sa Simonsen til Nettavisen.

Simonsen mener de Ruiter ikke har noe med hva folk bruker penger på. Hvis folk vil prioritere å kjøpe dyre hus og biler, så må de få gjøre det.

Fpu-lederen mener Ap-politikerens holdninger er skremmende.

- Aner politikken ingen grenser, spurte han.

LES HER: - Pekefinger-Ap bør slutte å bry seg om hva folk bruker penger på

Her er Atle Simonsens korte videobeskjed på verdier:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=GIGiCOUxDYcrV-Geo2JxloGNC_ObZJLtjoruPEC9X-5erpFoUX11-bu4BqA_8GOM0MM3sY8NI95rjyysVj-xgZ770SP1dLoT_bS23gOcaf-RgaMl7uBfnkv4j0nTUIfYwxOvQ75GAgg&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag