NA24.no

- Uholdbart at asylanter reiser hjem på ferie

Justisminister Anders Anundsen (Frp) reagerer kraftig på at asylanter reiser hjem på ferie. Det vil han ha slutt på. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Justisminister Anders Anundsen (Frp) reagerer kraftig på at asylanter reiser hjem på ferie. Det vil han ha slutt på. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Justisminister Anders Anundsen (Frp) reagerer.

At asylanter som har fått opphold i Norge, like etter reiser på ferie til hjemlandet, har skapt mye harme.

Klassekampens sak får også justisminister Anders Anundsen (Frp) til å reagere:

- Uholdbart
- Det er uholdbart at asylanter reiser på ferie til hjemlandet, sier Anundsen til Nettavisen.

Det er asylmottaket i Bodø som har sendt bekymringsbrevet til regjeringen om at asylanter med beskyttelsesbehov drar på ferie til hjemlandet etter å ha fått innvilget opphold.

«Hvor farlig er det egentlig i hjemlandet som gjør at man kvalifiserer for opphold når man bare etter noen måneder kan returnere dit på ferie?», skriver returrådgiver Beate Klette ved Bodø Mottakssenter i et bekymringsbrev til justisminister Anders Anundsen (Frp).

BREV TIL STATSRÅDEN: Beate Klette fra Bodø mottakssenter har nå fått svar fra justisministeren.


- Vil hindre en slik utvikling
Anundsen sier til Nettavisen at han er i gang med å se på saken:

-Vi har nå igangsatt et arbeid for å kartlegge situasjonen og se nærmere på hvordan vi kan hindre en slik utvikling, sier Anundsen til Nettavisen. 

Nettavisen har fått tilgang til svarbrevet fra justisministeren til Bodø Mottakssenter, hvor Anundsen blant annet skriver at:

«Jeg deler dine tanker om at det for eksempel ikke bør være anledning til å forlate et mottak for å dra et annet sted i landet, for så å returnere på UDIs regning når man selv ønsker. Det er også grunn til å stille spørsmålstegn ved behovet og oppfyllelse av kriterier for beskyttelse dersom det er trygt å dra til hjemlandet på ferie nærmest umiddelbart etter at man har fått innvilget opphold. Jeg kommer derfor til å følge opp disse problemstillingene.»


Her er svarbrevet fra justisministeren.


Stavrum: - Må slås ned på
Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum mener hele asylinstituttet står i fare:

- Asylinstituttet vil miste støtte hvis ikke UDI avslører - og slår ned på - økonomiske lykkejegere som ikke er mer forfulgte enn at de drar på ferie til landet de er på flukt fra, skriver han i sin blogg.

Du kan lese hele Stavrums blogg her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere