NA24.no

- Ukraina-krisen påvirker finansmarkedene i liten grad

- LITEN EFFEKT: Sentralbanksjef Erkki Liikanen sier i et TV-intervju at krisen i Ukraina så langt har hatt liten effekt på de internasjonale finansmarkedene.
- LITEN EFFEKT: Sentralbanksjef Erkki Liikanen sier i et TV-intervju at krisen i Ukraina så langt har hatt liten effekt på de internasjonale finansmarkedene. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)

Den ukrainske krisen har så langt hatt liten effekt på de internasjonale finansmarkedene, men den har rammet både Russland og Ukraina, ifølge Finlands sentralbanksjef.

– For internasjonale, europeiske finansmarkeder har virkningen ikke vært stor. Den har vært veldig stor for Ukraina, stor for Russland, men i snitt har den vært begrenset internasjonalt, sier sentralbanksjef Erkki Liikanen i et TV-intervju.

Liikanen sitter i styret til Den europeiske sentralbanken.

Navngitte

Både EU og USA har innført sanksjoner mot en rekke navngitte personer både fra Russland og Krim. Disse ansees å ha bidratt til annekteringen av den ukrainske halvøya. I alt 33 personer nektes nå innreise til EU og har fått sine kontoer i utlandet sperret. Norge innfører de samme sanksjonene som EU.

USA har også truet med å ramme russiske sektorer som olje og energi.

– Må ramme likt

Dersom EU skulle innføre enda tøffere straffetiltak mot Russland, er Liikanen opptatt av at belastningene må ramme alle landene i Unionen like hardt.

– Det er ekstremt viktig at alle EU-sanksjoner behandler alle medlemsstatene likeverdig, sa han.

Russland er en viktig handelspartner for Finland. En tidel av eksporten går til nabolandet i øst, og finsk industri er avhengig av råvarer fra Russland.

På børsen i Moskva har verdien av aksjene sunket med 10 prosent siden 3. mars. Og fredag opplyste den russiske finansministeren Anton Siluanov at han kan bli nødt til å avlyse planlagte låneopptak som følge av sanksjonene. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere