NA24.no

- Ulovlig markedsføring

Pyramideadvokat mener PowerTeamGlobal driver ulovlig markedsføring for å lure folk til å tjene raske penger.

Les NA24 på mobil

Advokat Olav Sylte, mest kjent for å ha representert T5PC og WGI-ofrene, mener PowerTeamGlobal driver ulovlig markedsføring beregnet for å «lure mennesker med lav intelligens».

NA24 - din næringslivsavis

- Selve markedsføringen er 100 prosent lik den WGI brukte. Den er lagd for å lure mennesker med lav intelligens til å tro at de kan tjene raske penger. Dette er en sak for forbrukermyndighetene, sier advokat Olav Sylte til NA24.

- Totalt useriøst
Han forklarer videre at selskapet fremstår som totalt useriøst i markedsføringen. Flosklene fra WGI og T5PC om sikre og lettjente penger er ukritisk kopiert i markedsføringen.

- Det er min vurdering at selskapets markedsføring bryter med markedsføringsloven paragraf to og tre, sier han.

I markedsføringsloven paragraf to heter det at «det er forbudt i næringsvirksomhet å anvende uriktig eller av annen grunn villedende framstilling som er egnet til å påvirke etterspørselen etter eller tilbudet av varer, tjenester eller andre ytelser.»

Videre heter det i paragraf tre at «det er forbudt i næringsvirksomhet å anvende framstilling som er egnet til å påvirke etterspørselen etter eller tilbudet av varer, tjenester eller andre ytelser, når framstillingen ikke gir forsvarlig eller tilstrekkelig veiledning eller trekker inn uvedkommende forhold, og derfor må anses urimelig.»

- Ikke tilstrekkelig
Ifølge Sylte gjelder det samme alle andre framgangsmåter som kan innvirke på etterspørsel eller tilbud, dersom markedsføringen utnytter forbrukeres mangelfulle erfaring eller kunnskaper.

- Selskapet tilbyr riktignok mer informasjon på «lukket kanal». Dette kan imidlertid ikke være tilskrekkelig. Jeg viser til at selskapet ved å få henvendelser fra publikum med ønske om mer informasjon, samtidig sikrer seg mailadresser som selskapet deretter kan «spamme» med misvisende og uriktige opplysninger. I dette tilfellet er det grunn til å anta at informasjonen og kapitalinnhentelsen vil være like aggressiv som det som fremgår av selskapets åpne nettside, sier Sylte.

Pyramideadvokat mener nå at forbrukermyndighetene må komme på banen.

- Forbrukerombudet bør snarest undersøke saken nærmere og vurdere om det er grunnlag for å bøtelegge tiltaket, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere