*Nettavisen* Økonomi.

- Umulig å spå nedturens slutt

Klar beskjed fra sjefsstrateg.

25.10.08 09:29

- Aksjemarkedet er forferdelig usikkert, det er klin umulig å spå akkurat når nedturen er over. Tiltakspakkene fra myndighetene kom på plass, og da snudde markedet. Men så kom det en ny runde med børsfall, ettersom selskapene ser ut til å ha mye dårligere underliggende inntjening i fjerde kvartal enn for bare én til to måneder siden, sier sjefsstrateg Peter Hermanrud i First Securities til Finansavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Men selv om det ser mørkt ut for tiden tror Hermanrud at markedet kan snu opp igjen relativt raskt.

- Jeg er ikke sikkert på at det blir bedre rundt juletider, men må jeg tippe så er det mitt stalltips. At denne runden med børsfall snart er ferdig. Når det er fullstendig panikk, slik som nå, så er det typisk ikke lenge igjen før bunnen er nådd. Vanligvis ser man at kursene begynner å roe seg, deretter får vi fire til seks måneder med opptur, sier han.

Frykten i det amerikanske markedet avleses i VIX-indeksen, som måler de forventede svingningene (volatiliteten) for S&P 500-indeksen. Fredag morgen nådde denne indeksen tidenes høyeste nivå på 89 poeng. Så lenge indeksen har eksistert, i snart 20 år, har det altså aldri vært så stor usikkerhet i markedet som fredag morgen. Utover dagen falt indeksen litt tilbake.

Les mer her: Kunne vært verre

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag