NA24.no

- Uryddig

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Mener SMS-utvekslingen mellom Stoltenberg og Bjerke er uryddig.

Leder for Transparency International i Norge, Jan Borgen, er ikke videre begeistret for SMS-kontakten mellom Stoltenberg og Bjerke.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er uheldig for muligheten til å etterprøve beslutninger, at man i Norge er såpass uformell som man har sett i denne saken, med særlig med tanke på at det her dreide seg om kontakt mellom statsministeren og lederen av Norges største bank, sier Borgen.

Ikke første gang
Borgen sier at en slik uformell kontakt i næringslivet og politikk har vi sett mange eksempler de siste årene.

I dag kom det fram at statsminister Jens Stoltenberg og DnB Nor-topp Rune Bjerke utvekslet fire SMS-er lørdag i forrige uke, dagen før redningspakken på 350 milliarder kroner ble lagt fram.

- Problemet oppstår fordi det kan være vanskelig å etterprøve begrunnelsen for de beslutningene som tas, og dette er uryddig, fastslår Borgen.

Glad for offentlighet
Han er glad for at SMS-ene mellom Stoltenberg og Bjerke nå er offentlige

- Det positive i saken er at man heldigvis fikk avdekket denne kontakten og at dette kommer fram i media. Det er viktig at media følger med. I det uformelle rom er det mangel på åpenhet. Det vi trenger er mer åpenhet om beslutninger som er av stor betydning og som ikke gir noen aktører større fordeler enn andre aktører, fremholder Borgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere