NA24.no

- USA fryser Putins Instagram-konto

Under G20-møtet i St. Petersburg i september i fjor var tonen atskillig bedre mellom verdens ledere.
Under G20-møtet i St. Petersburg i september i fjor var tonen atskillig bedre mellom verdens ledere. Foto: Kirill Kudryavtsev (Afp)
Sist oppdatert:
Sanksjonene mot Russland latterliggjøres.

I forbindelse med den russiske intervensjonen på Krim-halvøya i Ukraina har USA, EU, Norge og flere andre enkeltland innført sanksjoner. 

Mandag innførte USA sanksjoner mot elleve russiske og ukrainske ledere, men ikke Vladimir Putin selv.

Sanksjonene medfører at dersom noen av de elleve har bankinnskudd eller eiendom i USA, vil disse bli fryst, og de vil også få reiserestriksjoner.

Mange har ment at disse sanksjonene egentlig bare er symbolpolitikk, da det er mange andre steder man kan dra på ferie enn USA og at trolig ingen av de rammede har noen som helst verdier i USA.

Ler av straffen
Russlands visestatsminister Rogozin, som står på sanksjonslisten, har da heller ikke latt seg skremme.

- Kamerat Obama, hva har du tenkt å gjøre med dem som verken har kontoer eller eiendom i utlandet? Eller tenkte du ikke på det, skrev han i en Twitter-melding.

Putins rådgiver Vladislav Surkov, som også er en av de elleve utvalgte, latterliggjør også beskjeden.

- Det eneste som interesserer meg med USA er Tupac Shakur, Allen Ginsberg og Jackson Pollock. Jeg trenger ikke et visum for å få tilgang til deres verker. Jeg mister ingenting, sa han til en russisk avis. 

Barack Obama har svart med at det kan komme flere sanksjoner. 

Få siste nytt om Ukraina her

Sprer seg på nett
Sanksjonene har nå også spredt seg til sosiale medier og humorister verden over.

En av disse er den prisbelønte komikeren Andy Borowitz. I sin spalte The Borowitz Report i avisen The New Yorker raljerer han med sanksjonene.

- I det som ble beskrevet som en kraftig styrking av sanksjonene annonserte utenriksminister John Kerry på tirsdag at USA har fryst president Vladimir Putins Netflix-konto, med umiddelbar virkning.

Her er en del eksempler på Twitter: 


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere