NA24.no

- USA går konkurs

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Økonom tror USA kommer til å gå konkurs.

Den sveitsiske økonomen Marc Faber står bak nyhetsbrevet «The Gloom, Boom & Doom Report» og er slett ikke optimistisk på USAs vegne. Faber gjestet Oslo i går i forbindelse med Skagenfondenes nyttårskonferanse.

NA24 – din næringslivsavis

- Det som skapte dagens problemer var eksessiv vekst i gjeld og forbruk. For å løse krise ønsker regjeringen å stimulere til den samme politikken, ved å få opp kredittveksten og forbruket, sier Faber til DN.

Faber mener derimot USA må gjennom en smertefull hestekur der den private sparingen tar seg opp og USA som land investerer mer og konsumerer mindre. Sterkt stigende statsgjeld og en kraftig økning i pengemengden vil gjøre utenlandske investorer mindre lystne på å låne USA penger.

- Den amerikanske staten vil gå konkurs. Det er mange måter å gå konkurs på. Den amerikanske staten vil tilbakebetale lånene, men på grunn av trykkingen av penger vil dollaren være verdiløs. På grunn av en verdiløs dollar vil USA gå konkurs, sier Faber til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere