NA24.no

- USA svikter med vilje

(Fotomontasje)
Sist oppdatert:
Har fått nedjustert kredittverdigheten sin.

Ordkrigen mellom Kina og USA om valuta og handel har intensivert seg ytterligerre. USA beskylder Kina for å holde yuanen kunstig lav for å oppnå handelsfordeler, men landet selv trenger en kapitalinnsprøytning for å finansiere handelsunderskuddet.

Kina mener USA lar være å betale tilbake gjeld for å svekke sin egen kredittvurdering og dollar.

Dagong Global Kredit Rating Co. Ltd senker USAs kredittvurdering fra AA til A+.

Begrunnelsen er:- Avspeile USAs nedsatte evne til å tilbake betale gjeld og de amerikanske myndighetenes manglende vilje til å betale gjelden sin til avtalt tid, skriver borsen.dk.

Nedjusteringen skjer kun dager før G-20 toppmøtet i Seoul, hvor valutakrigen og dens innvirkning på den globale økonomien ventes å bli et av de senrale temaene.

Den amerikanke sentralbankens planer om å kjøpe tilbake statsobligasjoner for 600 milliarder dollar har møtt krass kritikk i forkant av G-20 møtet. Sentralbanken gjør stitt beste for å blåse liv i en skadeskutt amerikansk økonomi.

Dagong mener at krisen i den amerikanske økonomien skylde langsiktige opphopninger av motsetninger i landets økonomiske system.

Dagongs vestlige kokurrenter Moodys og Standard & Poor's vurderer USA til henholdsvis Aaa og AAA.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere