NA24.no

- Usikkerheten øker

Spent oljemarked før ukens lagertall legges på bordet i ettermiddag.

- Oljeprisen faller videre fordi usikkerheten øker foran selskapenes rapportering for andre kvartal og den ukentlige lagerraporten i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Det skriver oljeanalytiker Thina M. Saltvedt i Nordea Markets i en oppdatering onsdag.

- Har vært for optimistiske
Oljemarkedet venter nå spent på lagerrapporten fra de amerikanske energimyndighetene som legges frem senere onsdag. Tirsdag la American Petroleum Institute frem sin rapport som viste at bensinlagrene steg med 767.000 fat til 212,4 millioner fat i forrige uke. Det bidro til å legge ytterligere press på oljeprisen og senket energiaksjene både i USA og Asia det siste døgnet.

- Nedturen i aksjemarkedet viser at man har vært for optimistiske om den økonomiske utviklingen. Vanligvis skulle vi på denne tiden av året skal vi se et fall i bensinlagrene, så det faktum at det nå bygger seg opp igjen er et dårlig tegn, sier trader Clarence Chu ved Hudson Energy Capital i Singapore til Bloomberg News.

Onsdag ettermiddag omsettes augustkontrakten på nordsjøolje for 62,52 dollar fatet på råvarebørsen i London, tilsvarende nedgang på 1,15 prosent. Siden 30.juni har prisen falt 15 prosent etter at den økende ledigheten i USA fører til mer bekymring for at USA, verdens største forbruker av energi, står foran en meget sakte tilbakegang til bedret økonomi.

Følsom for endringer
- Oljeprisene er følsomme for endringer i markedssentimentet og økt bekymring for lavere takt i den globale økonomiske innhentingen. Det skjer etter at svakere enn ventede økonomiske nøkkeltall har skapt et mer uklart bilde og sluppet luften ut av noe av den otimismen som har påvirket prisene denne våren. I går spredde usikkerheten seg i markedet i forkant av kvartalssesongen som sparkes i gang onsdag, og dette har medført at lavere vilje til å ta risiko og ført investorene tilbake til trygge havener som dollar og yen, forklarer Nordea-analytikeren.

Onsdagens lagertall fra det amerikanske energidepartementet er forventet å vise oppgang i lagrene av bensin på 0,9 millioner fat og destillatlagrene på 1,83 millioner fat. Oljelagrene er ventet å falle 2,8 millioner fat. De offisielle tallene er dermed ventet å vise samme negative utvikling som de tallene oljeselskapene frivillig rapporterer gjennom American Petroleum Institute.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere