NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

- Utgivers ansvar

Sist oppdatert:
Det er nettmedienes ansvar å ta vare på dokumentasjon for eventuelle PFU-saker, ikke klager mener utvalgets leder.

Skulle du føle deg hetset i en nettdebatt, er det ikke du som klager som skal stå for dokumentasjonene, men nettmediene. Det mener leder i Pressens Faglige utvalg Odd Isungset.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Mangler dokumentasjon
I forrige uke kunne NA24 Propaganda fortelle at Madeleine Cederströms klage på Nettavisen ble levert til PFU. Men ifølge sekretariatsmedlem Kjell Nyhus var det slettes ikke sikkert at klagen ville bli behandlet.

Les også: Madeleine har klaget inn Nettavisen

Men det ble gitt uttrykk for at klagen til Cederström trolig ikke ville bli behandlet i Pressens Faglige utvalg (PFU) fordi klager manglet dokumentasjon.

Det mener utvalgets leder ikke nødvendigvis er klagerens ansvar. Spesielt med tanke på at innholdet i nettmediene kan forsvinne med et tastetrykk.

- Det er klart at det er prinsipielt interessant i forhold til publiseringen og vår mulighet til å vurdere det i etterkant. Det man tidligere kunne ta vare på blir nå borte. Så å ta vare på slikt burde egentlig være et ansvar som ligge hos den som publiserer. Det kan ikke være klagers ansvar, sier PFU-leder Odd Isungset til NA24 Propaganda.

Forberedt
Han forteller at dersom Cederströms klage kommer opp for utvalget vil han stille seg inhabil da hans arbeidsgiver TV 2 eier Nettavisen.

Les også: NA24 Propaganda tar nettdebatten

I landets største nettavis VG Nett er de forberedt på at det kan komme forespørsler om slik dokumentasjon.

- For oss er ikke det noe problem, vi tar vare på det vi sletter, sier sjefen i VG Nett Torry Pedersen til NA24 Propaganda. Han forklarer at han ikke har utsatt for problemstillingen om utlevering av dokumentasjon så langt.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere