*Nettavisen* Økonomi.

- Utsatt for ondsinnede rykter

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Advokat Sigurd Klomsæt tilbakeviser på det sterkeste at han var ute etter å nappe Nokas-tiltalte Dan Pettersen til å bli sin klient.

17.08.06 17:45

Denne uken kom det frem at advokat Sigurd Klomsæt i et personlig brev til Dan Pettersen, som er tiltalt for dødsranet i Stavanger, tilbyr seg å overta som hans forsvarer. En rekke advokater reagerte kraftig overfor TV 2 Nettavisen på det de mener er klientnapping.

Nå slår advokat Klomsæt tilbake.

- Feige drittsekker
- Klientnapping er et stort problem som jeg tar sterk avstand fra. Dem som beskylder meg for klientnapping er noen feige drittsekker som ikke tør å stå frem. De forsøker å skade meg. Jeg tar mitt arbeid på alvor. Jeg går nye veier og driver aktivt advokatarbeid. Og i all beskjedenhet gir det resultater nasjonalt og internasjonalt, sier Klomsæt opprørt.

I brevet til Dan Pettersen skriver Klomsæt blant annet:

«Jeg har fra flere fått høre at du har uttrykt ditt ønske om meg som din forsvarer – på hva jeg mener vil være til det beste for deg».

- Kan dette tolke som noe annerledes enn at du vil overta som hans forsvarer?

- Jeg har hatt kommunikasjon med Dan Pettersen over tid og slik må dette sees i sammenheng, svarer Klomsæt.

Han har personlig vært i kontakt med Dan Pettersens forsvarer, advokat Brynjar Meling, og fått forsikret at de ikke anklager ham for klientnapping. Dette bekrefter Meling overfor TV 2 Nettavisen.

- Jeg har aldri fremsatt beskyldninger om noe som helst mot Klomsæt. Og jeg kommer aldri å fremsette dette. Min hensikt var ikke å henge ut Sigurd Klomsæt som klientnapper. Jeg kjenner ikke til de øvrige beskyldninger som er fremsatt mot han, og har ingen kommentar til det, sier Meling.

- Holder kjeft
Tirsdag sendte Dan Pettersens forsvarer, advokat Brynjar Meling, en begjæring til politiet i Stavanger hvor han bad dem om å avhøre advokat Klomsæt. Bakgrunnen var at Klomsæt i en faks til Melings klient hadde opplyst om at han satt på informasjon som kunne frifinne ham.

Nå har politiet i Stavanger bedt Klomsæt om å ringe dem.

- Jeg kommer til å ringe dem, men hvordan jeg forholder meg til dette, skal jeg si til dem, sier Klomsæt til TV 2 Nettavisen.

I brevet til politiet minner advokat Meling om at det er straffbart å tilbakeholde informasjon som kan være med å frifinne tiltalte. Til dette svarer Klomsæt.

- Generelt vil jeg gjøre det klart at ingen kan tvinge meg til noe som helst. Ingen skal noen gang være i tvil om at jeg holder fortrolige opplysninger for meg selv. Jeg går kun videre med dette etter ønske og avtale, sier advokat Klomsæt.

- Men du stiller til politiavhør?

- Det skal jeg svare på senere, sier advokaten.

- Lover aldri frifinnelse
Han langer samtidig ut mot andre advokater som lover frifinnelse for å kapre ett oppdrag.

- Jeg lover aldri det, sier han bastant.

Men i brevet til Dan Pettersen skriver Klomsæt:

«Opplysningene (Klomsæt har fått tilgang til, red.anm.) er av en slik art at det vil – hvis disse benyttes på relevant måte – være av stor betydning for at domstolen vil måtte legge til grunn det faktum og den nektelse av skyld i forhold til tiltalen som jeg er kjent med at du selv mener».

- Kan dette tolkes på noen annen måte at du lover frifinnelse?

- Jeg står inne for det jeg skrev. Et godt råd til advokatene og forsvarene i Nokas-saken er at de leser saksdokumentene og lytter på KK (kommunikasjonskontroll, red.anm.) og gjør egne undersøkelser. Å stole på politiet som premissleverandør er i best fall svært naivt, svarer advokaten.

- Har du sett saksdokumentene og lytte på KK?

- Nei, jeg har ikke det. Men jeg har lyttet til andre, svarer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.