NA24.no

- Utsatt for ondsinnede rykter

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Advokat Sigurd Klomsæt tilbakeviser på det sterkeste at han var ute etter å nappe Nokas-tiltalte Dan Pettersen til å bli sin klient.

Denne uken kom det frem at advokat Sigurd Klomsæt i et personlig brev til Dan Pettersen, som er tiltalt for dødsranet i Stavanger, tilbyr seg å overta som hans forsvarer. En rekke advokater reagerte kraftig overfor TV 2 Nettavisen på det de mener er klientnapping.

Nå slår advokat Klomsæt tilbake.

- Feige drittsekker
- Klientnapping er et stort problem som jeg tar sterk avstand fra. Dem som beskylder meg for klientnapping er noen feige drittsekker som ikke tør å stå frem. De forsøker å skade meg. Jeg tar mitt arbeid på alvor. Jeg går nye veier og driver aktivt advokatarbeid. Og i all beskjedenhet gir det resultater nasjonalt og internasjonalt, sier Klomsæt opprørt.

I brevet til Dan Pettersen skriver Klomsæt blant annet:

«Jeg har fra flere fått høre at du har uttrykt ditt ønske om meg som din forsvarer – på hva jeg mener vil være til det beste for deg».

- Kan dette tolke som noe annerledes enn at du vil overta som hans forsvarer?

- Jeg har hatt kommunikasjon med Dan Pettersen over tid og slik må dette sees i sammenheng, svarer Klomsæt.

Han har personlig vært i kontakt med Dan Pettersens forsvarer, advokat Brynjar Meling, og fått forsikret at de ikke anklager ham for klientnapping. Dette bekrefter Meling overfor TV 2 Nettavisen.

- Jeg har aldri fremsatt beskyldninger om noe som helst mot Klomsæt. Og jeg kommer aldri å fremsette dette. Min hensikt var ikke å henge ut Sigurd Klomsæt som klientnapper. Jeg kjenner ikke til de øvrige beskyldninger som er fremsatt mot han, og har ingen kommentar til det, sier Meling.

- Holder kjeft
Tirsdag sendte Dan Pettersens forsvarer, advokat Brynjar Meling, en begjæring til politiet i Stavanger hvor han bad dem om å avhøre advokat Klomsæt. Bakgrunnen var at Klomsæt i en faks til Melings klient hadde opplyst om at han satt på informasjon som kunne frifinne ham.

Nå har politiet i Stavanger bedt Klomsæt om å ringe dem.

- Jeg kommer til å ringe dem, men hvordan jeg forholder meg til dette, skal jeg si til dem, sier Klomsæt til TV 2 Nettavisen.

I brevet til politiet minner advokat Meling om at det er straffbart å tilbakeholde informasjon som kan være med å frifinne tiltalte. Til dette svarer Klomsæt.

- Generelt vil jeg gjøre det klart at ingen kan tvinge meg til noe som helst. Ingen skal noen gang være i tvil om at jeg holder fortrolige opplysninger for meg selv. Jeg går kun videre med dette etter ønske og avtale, sier advokat Klomsæt.

- Men du stiller til politiavhør?

- Det skal jeg svare på senere, sier advokaten.

- Lover aldri frifinnelse
Han langer samtidig ut mot andre advokater som lover frifinnelse for å kapre ett oppdrag.

- Jeg lover aldri det, sier han bastant.

Men i brevet til Dan Pettersen skriver Klomsæt:

«Opplysningene (Klomsæt har fått tilgang til, red.anm.) er av en slik art at det vil – hvis disse benyttes på relevant måte – være av stor betydning for at domstolen vil måtte legge til grunn det faktum og den nektelse av skyld i forhold til tiltalen som jeg er kjent med at du selv mener».

- Kan dette tolkes på noen annen måte at du lover frifinnelse?

- Jeg står inne for det jeg skrev. Et godt råd til advokatene og forsvarene i Nokas-saken er at de leser saksdokumentene og lytter på KK (kommunikasjonskontroll, red.anm.) og gjør egne undersøkelser. Å stole på politiet som premissleverandør er i best fall svært naivt, svarer advokaten.

- Har du sett saksdokumentene og lytte på KK?

- Nei, jeg har ikke det. Men jeg har lyttet til andre, svarer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere