*Nettavisen* Økonomi.

- Valgte feil strategi

Flere regjeringskilder mener det var et feilskjær å gå knallhardt ut mot Røkke.

Da aksjekursen i Aker Solutions falt kraftig, og etter avisene var fylt opp av kritikk mot et aksjekjøp selskapet hadde gjort fra Aker ASA, gikk regjeringen med næringsminister Sylvia Brustad kraftig ut mot Kjell Inge Røkke og sin partner.

NA24 – din næringslivsavis

Hun var både forbannet, sterkt frustrert og irritert på det hun mente var en uryddig prosess da Aker Solutions bestemte seg for å kjøpe selskaper for i underkant av to milliarder kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kravet både næringsministeren og statsminister Jens Stoltenberg kom med var at det skulle avholdes en generalforsamling i Aker Solutions, og at handlene om nødvendig måtte bli kansellert dersom generalforsamlingen vendte tommelen ned. Dette ble kontant avvist av Aker Solutions, som pekte på at alt hadde gått for seg på lovlig vis.

Nå får regjeringen kritikk fra sine egne for hvordan konflikten mellom Aker og staten har utviklet seg. Kilder i Arbeiderpartiet, som er samlet på landsmøte fra lørdag til tirsdag denne uken, og i regjeringen, mener den harde linjen ikke har vært smart. Det melder Dagens Næringsliv.

- Det var helt klart en tabbe at regjeringen valgte å gå så knallhardt ut mot Kjell Inge Røkke, sier en kilde til avisen. En annen kilde sier det virket mot sin hensikt å gå så kraftig til angrep på Røkke og Aker, og at det var naivt å tro at dette ville skremme Røkke. På denne måten fikk saken prestisje og ble vanskeligere å løse.

Regjeringen meldte selv at de innkasserte en seier da de ble enige med Aker Solutions om å hyre inn en finansiell ekspert for å gjennomgå aksjehandlene. Dette blir snarets klart i løpet av neste måned.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.