*Nettavisen* Økonomi.

- Vanskelig å finne folk

Ledere i offentlig sektor sliter med å rekruttere høyt utdannede medarbeidere.

04.03.08 11:50

Undersøkelsen er foretatt av Respons på vegne av Unio, og omfatter 341 rådmenn, ordførere og toppledere innen sykehus, politidistrikt og universitets- høyskolesektoren. Undersøkelsen ble lagt fram på Unios inntektspolitiske konferanse på Hotel Bristol tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

To tredjedeler av de spurte synes at det er blitt vanskeligere å rekruttere arbeidskraft med høy utdanning de siste fem årene.

Lønnsforskjellene avgjørende
Samtidig har mer enn halvparten av de offentlige lederne opplevd tap av høytutdannede medarbeidere til privat sektor i løpet av de siste to årene. 57 prosent av dem mener at denne lekkasjen har økt i samme periode.

Hovedårsaken antas å være lønnsforskjellene mellom privat og offentlig sektor. 94 prosent av lederne mener dette i stor eller noen grad er grunnen når høytutdannede melder overgang til privat sektor.

- Resultatene av denne undersøkelsen er entydige og alvorlige. Norge er ikke tjent med at de høytutdannede velger bort offentlig sektor. Samtidig har det blitt ytterligere klart at lønn er helt vesentlig i denne sammenhengen, sier leder i Unio, Anders Folkestad.

Må konkurrere med privat sektor
Topplederne i offentlig sektor er heller ikke videre optimistiske når det gjelder fremtidig rekruttering. Tre fjerdedeler av dem mener behov for høytutdannet arbeidskraft kommer til å øke i årene fremover, samtidig som 80 prosent tror det vil bli enda vanskeligere å rekruttere.

- For å gjøre det attraktivt å jobbe i det offentlige må høytutdannede tilbys betingelser som er sammenlignbare med hva de ville fått i privat sektor. Det bør skje en opptrapping som gradvis minsker lønnsgapet, og starten må komme nå i år, sier Anders Folkestad i Unio.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.