- Varmes ikke av skattepenger

Strømkundene betaler Stein Erik Hagens oppvarming, hevder varmepumpeforeningen.

29.01.10 14:05

I sin nyhetssending den 28. januar påstår TV 2 at huset til Stein Erik Hagen varmes av skattepenger. Dette er feil da tilskuddet til Hagens varmepumpe er utbetalt fra et enøkfond som er bygget opp ved at alle Oslos innbyggere i perioden 1982 til 2002 innbetalte 1 øre per kilowattime. Det opplyser Bård Baardsen daglig leder i Norsk Varmepumpeforening i en melding.

Enøkfondet i Oslo er i dag på cirka 600 millioner kroner, og det er avkastningen fra dette fondet som utbetales til alle innbyggere i Oslo som ønsker å gjennomføre fornuftige enøktiltak. Alle innbyggere i Norge betalte i perioden 1982 til 2002 ett øre per kilowattime på strømregningen til lokale enøkfond, men i andre deler av landet ble pengene brukt opp fortløpende.

Stein Erik Hagen og andre innbyggere i Oslo kan derfor takke fremsynte lokalpolitikere, for at de i 1982 besluttet at midlene skulle gå inn i et enøkfond fremfor å brukes fortløpende.

- Når miljøbyråd Jøran Kallmyr varsler full gjennomgang av støtteordningene håper vi det ikke medfører at Oslo Kommune tenker å gjøre en meget velfungerende ordning mer tungrodd og byråkratisk, skriver Bård Baardsen.

Fra 2002 har denne 1-øringen på strømregningen gått til Enova SF som hvert år får inn ca. 700 millioner de kan bruke på energieffektivisering og fornybar energi. Hvis det innføres grønne sertifikater i Norge må alle strømkunder i tillegg forvente at de må betale 4 – 6 øre per kilowattime til utbygging av grønn elektrisk kraft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.