NA24.no

- Varmes ikke av skattepenger

Sist oppdatert:
Strømkundene betaler Stein Erik Hagens oppvarming, hevder varmepumpeforeningen.

I sin nyhetssending den 28. januar påstår TV 2 at huset til Stein Erik Hagen varmes av skattepenger. Dette er feil da tilskuddet til Hagens varmepumpe er utbetalt fra et enøkfond som er bygget opp ved at alle Oslos innbyggere i perioden 1982 til 2002 innbetalte 1 øre per kilowattime. Det opplyser Bård Baardsen daglig leder i Norsk Varmepumpeforening i en melding.

Enøkfondet i Oslo er i dag på cirka 600 millioner kroner, og det er avkastningen fra dette fondet som utbetales til alle innbyggere i Oslo som ønsker å gjennomføre fornuftige enøktiltak. Alle innbyggere i Norge betalte i perioden 1982 til 2002 ett øre per kilowattime på strømregningen til lokale enøkfond, men i andre deler av landet ble pengene brukt opp fortløpende.

Stein Erik Hagen og andre innbyggere i Oslo kan derfor takke fremsynte lokalpolitikere, for at de i 1982 besluttet at midlene skulle gå inn i et enøkfond fremfor å brukes fortløpende.

- Når miljøbyråd Jøran Kallmyr varsler full gjennomgang av støtteordningene håper vi det ikke medfører at Oslo Kommune tenker å gjøre en meget velfungerende ordning mer tungrodd og byråkratisk, skriver Bård Baardsen.

Fra 2002 har denne 1-øringen på strømregningen gått til Enova SF som hvert år får inn ca. 700 millioner de kan bruke på energieffektivisering og fornybar energi. Hvis det innføres grønne sertifikater i Norge må alle strømkunder i tillegg forvente at de må betale 4 – 6 øre per kilowattime til utbygging av grønn elektrisk kraft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere