NA24.no

- Veldig mye er priset inn

(Scanpix)
Nomura-topp Sean Darby ser for seg en lys oppgang – spesielt i Østen.

RADISSON SAS PLAZA, OSLO (NA24): - Generelt vil jeg nå si at det er mye som er priset inn i markedene, og at det dermed ser billig ut. Samtidig skal økonomiene gjennom mye. Mitt valg ville derfor vært å investere i obligasjoner, gjerne konvertible obligasjoner, sier Sean Darby, head of regional strategy i Nomura International, i sitt foredrag på Odinkonferansen 09.

NA24 - din næringslivsavis

- Obligasjoner er priset på svært attraktive nivåer. Det er priset inn like stor nedtur som i den store depresjonen, og vi tror mer på at dette er den store resesjonen. Samtidig kan det være veldig greit å ha en eksponering mot aksjemarkedet, og hvis du vil ha dette kan du få det gjennom konvertible obligasjoner, sier Darby.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Strategen ser samtidig for seg at det kan være penger å hente også andre steder.

Må være billig
Spesielt ser Darby for seg en svært lys fremtid for Østen. Og en tilsvarende stor utfordring for de vestlige land. De i Vesten som kommer til å gjøre det best, ifølge Darby, er selskaper som driver kostnadseffektivt og som leverer varer Østen trenger.

- Nå har vi den situasjonen at de fleste er negative, samtidig er de globale P/E-multiplene på lave nivåer. Mye er derfor priset inn, kanskje spesielt i de asiatiske markedene og i andre vekstmarkeder, ifølge Darby.

- Selskaper som leverer landbruksprodukter og mat og energiselskaper er selskaper som kan nyte godt av at dette er noe man har underskudd på i Asia. Men de er nødt til å være lavkostprodusenter, selskaper med høye kostnader vil bli tapere, sier Nomura-toppen.

Ser mot øst
Det er flere grunner til at Østen skal gjøre det bedre enn Vesten, ifølge Darby.

- Det vi kommer til å se de neste 12 til 18 månedene er at investorer kommer til å flytte penger til Asia på grunn av at de får en bedre direkteavkastning der. Utbyttenivået vil være høyere, blant annet på grunn av at balansene er sterkere.

Samtidig snakket Darby varmt om ny infrastruktur, som kom til å gjøre samhandelen mellom de østlige landene mye lettere.

- I løpet av de neste årene skal Kina legge jernbanespor som tilsvarer tre ganger rundt jorden. Samtidig skal veienettet også utbedres kraftig, sier Darby.

- Dette vil være med på å gjøre regionen til en mer samlet region på samme måte som EU.

Spesielt er han svak for konvertible obligasjoner, eller rene obligasjoner.

Han trekker samtidig frem selskaper som faktisk tjener penger og selskaper som driver med spill.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere