NA24.no

Foto: Erik Johansen/Scanpix (Scanpix)

- Veldig stor markedsmulighet

Sist oppdatert:
Biotec Pharmacon kan snart være ute på markedet.

Bioteknologiselskapet Biotec Pharmacon la fredag frem et underskudd for første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet hadde inntekter på 12,3 millioner kroner, mot 11,8 millioner i samme periode i fjor. Likevel er selskapet godt fornøyd med utviklingen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi har fortsatt å se en veldig positiv fremdrift i det kliniske utviklingsprogrammet, og ser frem til å presentere resultater fra våre fase III studier med SBG for behandling av diabetessår mot slutten av året. Forutsatt positive resultater skulle vi være klare med en søknad om markedsføringstillatelse i Europe i midten av 2010, sier administrerende direktør Lars Viksmoen i Biotec Pharmacon.

Innenfor legemiddelindustrien foregår studiene i tre faser, og Biotec nærmer seg nå slutten på et langt løp mot ferdigstillelse av et produkt som er klar for markedet.

- Gitt antallet diabetikere og mangelen på gode behandlingsalternativer for pasienter med diabetessår står vi overfor en veldig stor markedsmulighet, sier Viksmoen videre.

Underskuddet før skatt i første kvartal ble 16,1 millioner kroner, mot et underskudd på 14,6 millioner samme periode i fjor. For hele året under ett, venter selskapet å ha forsknings- og utviklingskostnader på 85-90 millioner kroner. Ved utgangen av første kvartal hadde selskapet 108 millioner i kontanter - et beløp som skal være nok til å ta selskapet frem til søknad om markedsføringstillatelse sendes.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere