NA24.no

- Veldig tøft gjort å gå ut på denne måten

STØTTER FAMILIEN HJORT: Høyre-politikerne Rolleiv Lind og Lina Fusdahl, samt byråd Jonas Stein (V) gir familien Hjort sin fulle sympati. - Å bli utsatt for slik ryktespredning er langt utover det familien til en politiker bør tåle.
STØTTER FAMILIEN HJORT: Høyre-politikerne Rolleiv Lind og Lina Fusdahl, samt byråd Jonas Stein (V) gir familien Hjort sin fulle sympati. - Å bli utsatt for slik ryktespredning er langt utover det familien til en politiker bør tåle. (Nordlys)
Sist oppdatert:
Familien Hjort får støtte fra ordførerens politikerkolleger.

Mandag kveld gikk Nina Hjort, ordfører Jens Johan Hjort kone, knallhardt ut på Facebook og kommenterte rykteflommen mot Hjort. Ifølge Nina Hjort verserer det en rekke feilaktige utroskapsrykter om hennes mann.

Fellesnevnere: Jens Johan Hjort har vært utro mot henne.

- Ryktene som har tilflytt oss er alt fra dameaffærer i Bodø og Oslo, til å bli tatt på fersken med en rådgiver av securitasvakt på rådhuset, skriver Nina Hjort på sin Facebook-profil, som ordføreren har delt på sin egen profil.

Mandag kveld hylles Nina Hjort av mannens politikerkolleger for sitt kontante oppgjør mot rykteflommen i full offentlighet.

- Det er forferdelig trasig at rykter oppstår og at noen ser seg nødt til å gå ut på en slik måte. Jeg har stort respekt for at man går ut på denne måten. Det er tøft gjort og jeg har stor respekt for hvordan familien håndterer dette, sier Line Fusdahl, som er fylkesordfører og nyvalg nestleder i Troms Høyre.

UT MOT RYKTENE: Nina Hjort går mandag kveld knallhardt ut mot ryktene rundt hennes mann, ordfører Jens Johan Hjort.

- En uting

Også Rolleiv Lind, gruppeleder for Tromsø Høyre, gir familien Hjort sin fulle støtte mandag kveld.

- Det er svært uheldig at slike rykter har oppstått. Alle som blir utsatt for denne typen rykter har min fulle sympati, sier Lind til Nordlys.

Han er kjent med at enkelte politikere kan bli utsatt for usanne rykter, og mener det er en uting innenfor politikken.

- Jeg vet jo at flere sentrale toppolitikere blir utsatt for rykter om både det ene og det andre, og det synes jeg ingenting om. Det er en uting. Det verste med slike rykter er jo at de er umulig å forsvare seg mot på en troverdig måte, sier Lind.

- Langt utover det man bør tåle

Anne Berit Figenschau, nylig avgått finansbyråd i Tromsø, skriver i en SMS til Nordlys at hun synes ryktespredningen er trist.

- Det er veldig, veldig leit for Nina og Jens Johan at de har opplevd det som beskrives i Facebook-innlegget, sier Figenschau.

Også Jonas Stein (V), byråd for næring, kultur og idrett gir sin fulle støtte til ordførerfamilien.

- Jeg synes det er utrolig trist at slike rykter spres, sier han til Nordlys.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- LEIT: - Det er veldig, veldig leit for Nina og Jens Johan at de har opplevd det som beskrives i Facebook-innlegget, sier Anne Berit Figenschau.


Han understreker at å bli utsatt for denne typen ryktespredning er langt utover hva familien til en politiker bør tåle.

- Jens Johan, Nina og guttene deres har all min sympati, sier Stein

- Tror ikke folk bryr seg

Valgforsker Marcus Buck har liten tro på at Nina Hjorts Facebook-utspill om utroskapsrykter rundt hennes mann, ordfører Jens Johan Hjort, vil ha særlig å si for Troms Høyre fremover.

VALGFORSKER: Marcus Buck tror ikke ryktene vil ha mye å si.

- På lang sikt viser det seg vel at folk ikke bryr seg så mye om ting på Facebook. Og usubstansielle rykter er nettopp usubstansielle rykter. Og man er forsvarsløse mot dem. De siste årene har folk stadig dummet seg ut på Facebook, men folk ser etter hvert forbi det, sier Buck til Nordlys.

Han tror ikke dette har mye å si for et nytt nominasjonsmøte.

- Det er ikke bra for partiet, men folk er ikke dumme. De klarer å skille klinten fra hveten her.

Buck mener saker av denne naturen ikke har like stor betydning i politikken i Norge, som i for eksempel USA og Storbritannia.

- Rykter som dette er typiske i politikken. De betyr lite i Norge.

Les flere saker fra Nordlys!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere