NA24.no

- Veldig viktig for oss

Sist oppdatert:
Tidligere FN-sjef Kofi Annan sier oljeindustrien er fremtiden for hans hjemland i Afrika.

SAS RADISSON I OSLO (NA24 ): - Oljeindustrien er veldig viktig for Ghana, sier tidligere generalsekretær i FN Kofi Annan til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Annan er på rask visitt i Oslo i to dager. Onsdag møtte han Yara-sjef Thorleif Enger på SAS Hotellet i Oslo for samtaler. Torsdag møter han utviklingsminister Erik Solheim.

Gigafelt
Ghana produserer 6.000 fat olje dagen, ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA).

Tidligere i år ble det rapportert om enorme oljefunn i det vestafrikanske landet hvor Kofi Annan opprinnelig kommer fra.

- Engasjerer du deg i oljeindustrien i Ghana?

- Nei, det er myndighetenes jobb, sier Kofi Annan til NA24.

Estimatene for oljefunnene varierer kraftig, men president John Agyekum Kufuor fortalte NA24 tidligere i år at funnene skal vær på hele tre milliarder fat påvist med oljeekvivalenter. Dette ligger rett utenfor kysten av landet, og er på feltene «Tano Deep» og «West CTP» som ligger på 1.300 meters dyp.

- Vi inviterer verdens oljeindustri til å investere her i Ghana, sa Kufuor til NA24 da.

Sort gull i Ghana

Norsk ekspertise
Utviklingsminister Erik Solheim besøkte Ghana etter at Annan hadde etterspurt om Norge var villig til å dele vår lange oljekompetanse. Det ville de gjerne.

- Dette er en historisk event ikke bare i Ghana, men i hele verden, sa Solheim til NA24 under møte. Han sier Ghana kan være et foregangsland for resten av Afrika.

Den norske ministeren snakket om norske erfaringer på konferansen «National Forum on Oil and Gas Development» i februar.

Annan bad Norge om hjelp

Strengt presseforbud
Det er i den tredje årlige konferansen «African Green Revolution Conference» Annan er invitert som taler i Norge denne uken.

Dette handler om hvordan man kan endre prosessen fra selvberging til bærekraftig og moderne jordbruk i Afrika.

Det er et strengt sikkerhetsopplegg og Annan nekter å snakker med fremmøte journalister.

- Det er hyggelig å være i Norge, er alt den tidligere generalsekretæren i FN vi dele med tre oppmøte journalister i det han småløper gjennom lobbyen på SAS Hotellet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere