NA24.no

- Venter 10.000 nye jobber på Sør-Vestlandet i 2018


OLJEJOBBER: Optimismen er på vei tilbake på Sør-Vestlandet, og mange bedrifter sier de vil ansette flere i oljerelaterte jobber i 2018.
OLJEJOBBER: Optimismen er på vei tilbake på Sør-Vestlandet, og mange bedrifter sier de vil ansette flere i oljerelaterte jobber i 2018.
Etter oljekrisen planlegger nå to tredjedeler av oljerelaterte bedrifter å ansette flere personer i år.

Optimismen er på vei tilbake, og SR-Bank spår 10.000 nye jobber på Sør-Vestlandet i 2018, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Etter å ha blitt rammet hardt av oljekrisen som slo til for tre år siden, svarer nå 60 prosent av 600 spurte bedrifter i Rogaland, Hordaland og Agder-fylkene, at de venter vekst i år.

Les også: Norge tjente mer penger på olje i 2017 enn vi trodde

Det er bedrifter med oljerelatert omsetning, som er mest optimistiske. To tredjedeler av disse bedriftene planlegger å ansette folk i 2018.

Ifølge SR-Bank anslag, kan det altså bli skapt 10.000 nye jobber i regionen i år, hvor kanskje en tredjedel er direkte oljerelatert.

På landsbasis anslås det rundt 7000 nye oljejobber i 2018.

- Jeg er litt overrasket over at det er så positive holdninger, sier olje- og energiminister Terje Søviknes til DN.

Les også: Statoil med nye investeringer i Snorre-feltet

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere