NA24.no

- Verden er ikke rettferdig

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Jan Ove Holmen måtte gå etter Tine-skandalen. Fire år etter ble han endelig trodd.

- Verden er ikke rettferdig, men jeg hverken var eller er bitter på det som skjedde, sier Jan Ove Holmen, tidligere Tine-sjef, til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

I februar 2005 gikk Holmen av etter å ha preget forsidene på nær sagt alle aviser i over en uke. I tillegg var de fleste TV- og radiokanalene ute etter å snakke med mannen som var ansvarlig for det som har fått navnet Tine-skandalen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Jeg må si at det er hyggelig å få bekreftet at det jeg sa den gangen faktisk var sant. Det er ingen overraskelse for meg, selvsagt, men det er godt å bli trodd, sier Holmen til NA24.

- En god dag for Tine
Den tidligere Tine-sjefen er i dag direktør i Den norske emballasjeforening, en jobb han har hatt store deler av tiden etter at han måtte gå i Tine.

- Jeg fikk vite om dommen tidligere i dag, av gamle kolleger i Tine. Jeg har ikke snakket med mange av kollegene i dag, men dette er jo først og fremst en god dag for Tine - ikke for meg.

- Har du noen hilsen å komme med til Konkurransetilsynet?

- Dagens Tine-sjef, Hanne Refsholt, sa i pressemeldingen at det var synd ikke Konkurransetilsynet kom til det samme som tingretten i dag kom til. Det ville spart oss for denne saken, og det er lett å slutte seg til dette. En eventuell ytterligere hilsen til Konkurransetilsynet får jeg tenke inni meg, sier Holmen.

Bekrefter at det var lovlig
Det var avsatt lang tid til behandlingen av denne saken, og dommen vil bli lest med argusøyne - ikke bare av partene, men også av andre aktører i dagligvarenæringen.

- Jeg velger å tro at dette er en hyggelig dom for hele varehandelen, sier Holmen.

- Dommen bekrefter at dette var noe som ble gjort i overenskomst med kjedene og at det man gjorde var lovlig.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere