NA24.no

- Verdt å se nærmere på

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Opposisjonen vil kontakte Rolf Wiborg, etter han refset oljeselskapene og mente at de sløser med skattebetalernes penger.

- Når en mann som Wiborg kommer med slike tanker, er det verdt å lytte. Vi vil derfor ta kontakt med ham for å få vite mer om saken, sier Siri Meling, energipolitisk talskvinne i Høyre, til Offshore.no.

Les også:Sløser med skattebetalernes penger

Rolf Wiborg, tidligere ressursdirektør og nå spesialrådgiver i Oljedirektoratet, har refset oljeselskapene for manglende samarbeid om utbygginger og ber Olje- og energidepartementet gripe inn for å hindre det han mener er sløseri med skattebetalernes penger.

Som et konkret eksempel nevner Wiborg Utsirahøyden, der Luno, Draupne, Dagny og Aldous/Avaldsnes alle skal bygges ut, men der selskapene likevel ikke makter å komme fram til en felles løsning.

- Vi forstår at dette er en ubehagelig sak for Oljedirektoratet og Olje- og energidepartementet. At det er ulike synspunkter og meninger blant selskapene på norsk sokkel, må vi leve med. Men når Wiborgs peker i den retningen han gjør, er det verdt å se nærmere på problemstillingen, sier Meling.

Les flere nyheter hos: Offshore.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere