NA24.no

- Verdt mye mer enn det er solgt for

Frederik Wilhelm Mohn og faren Trond Mohn røk uklare etter at salget ble klart.
Frederik Wilhelm Mohn og faren Trond Mohn røk uklare etter at salget ble klart. Foto: Magne Turøy
Sist oppdatert:
Maktkampen om sjokksalget fortsetter.

Mandag ble norsk næringsliv tatt skikkelig på senga.

Salget av Mohn-familiens selskap Frank Mohn for 13 milliarder kroner til svenske Alfa Laval fikk de fleste til å sperre opp øynene.

Når så arving Frederik Mohn offentlig karakteriserte både salget og sin far i harde ordelag ble det virkelig noe for historiebøkene. 

- Verdt 16 milliarder
Frederik mener at han har forskjøpsrett og har hyret inn både Swedbank og Wikborg & Rein for å stanse salget.

For selv om selskapet selges for svimlende 13 milliarder kroner er det heller ikke en skyhøy prising, for det som er et av landets største industrieventyr.

Kilder Nettavisen NA24 har snakket med signaliserer at man ikke kan utelukke at det vil komme et bud fra Frederik Mohn på opp mot 16 milliarder kroner.

Steg med milliarder
Også markedet mener at lappen er god, for Alfa Laval.

Da nyheten ble kjent mandag morgen hoppet verdien på det svenske selskapet umiddelbart med fire milliarder svenske kroner.

Den røde ringen markerer det kraftige hoppet som skjedde med aksjekursen til Alfa Laval etter at kjøpet ble annonsert. Fredag var kursen på 177 svenske kroner, mens den mandag morgen bykset til 186,4 svenske kroner.


Etter at bråket mellom far og sønn Mohn ble kjent falt aksjekursen litt tilbake, men samtidig holdes den godt over det nivået den befant seg på i forrige uke.

Torsdag ettermiddag er det svenske selskapet verdt 2,5 milliarder svenske kroner mer enn hva det var før det annonserte salget. Til sammenligning har det svenske markedet svekket seg i samme periode.

Nettavisen NA24 snakket mandag med Trond Mohn om konflikten:


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere