*Nettavisen* Økonomi.

- Verste siden 2001

Mørke utsikter for Wall Street. Børsene faller fra start.

10.01.08 16:15

-Markedet er akkurat nå i prosessen med å prise inn en resesjon, sier forvalter, Daniel Bandi, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Wall Street starter dagen med et solid fall. De tre nøkkelindeksene faller alle fra start, men har hentet seg noe inn. Likevel er det helrøde børser som gjelder. Dow Jones blir sendt ned 0,35 prosent til 12.690,43 poeng. Nasdaq-indeksen faller 0,73 prosent til 2.456,52 poeng, mens aksjene på den brede S&P 500-indeksen faller 0,54 prosent til 1.401,51 poeng.

Resultatsesongen startet for alvor med aluminiumsgiganten alcoa onsdag.

Det ventes at selskapene for første gang siden 2002 at selskapene vil levere en negativ vekst i resultat to kvartaler på rad, viser en gjennomgang utført av tallknuserne i Thomson Financial. Resultatene til selskapene notert på S&P 500-indeksen falt antakelig med 8,1 prosent i forhold til samme periode i fjor, noe som utgjør det største fallet siden 2001, ifølge analytikerestimater innhentet av Bloomberg.

Det ventes at finansaksjene vil vise en nedgang i resultatene på hele 63 prosent, som en følge av subprime-problematikken og den påfølgende kreditturoen, ifølge Bloomberg.

Kredittkortselskapet Capitol One får juling etter et resultatvarsel der de ikke klarer innfri egne forventninger for 2007. Aksjen faller rundt 10 prosent. Selskapet mener at resultat per aksje for 2007 blir på 3,97 dollar en kraftig nedjustering fra 5 dollar som var det tidligere anslaget. I fjerde kvartal venter de et resultat på 60 cents per aksje.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt med 15.000 til 322.000 i forrige uke. Det er det laveste nivået siden 3. november. Økonomene hadde ventet at antallet ville havne på 340.000. Den videreførte ledigheten falt med 52.000 til 2.702.000. Sammenlignet med samme periode i fjor er antall førstegangssøker steget med syv prosent mens videreført ledighet er opp 10 prosent.

Markedet vil holde et øye til en tale sentralbanksjef Ben Bernanke skal holde om landets pengepolitikk i forhåpninger om han vil gi noen signaler om hva sentralbanken vil gjøre med renten på nesterentemøte.

Både den europeiske sentralbanken og Bank of England hadde rentemøter torsdag. På begge møtene ble det vedtatt at de holder renten uendret.

Oljeprisen fortsetter fallet fra onsdagen. På råvarebørsen i New York noteres frontkontrakten på WTI-oljen til 93,46 dollar fatet. Dette er en nedgang på 2,3 prosent og fallet kommer som en følge av signalene om svakere vekst i økonomien. En svekket global økonomisk vekst og mulig resesjon i USA vil også redusere etterspørselen etter olje.

-Indikasjoner om en svekket vekst veier tungt på markedet, sier Michael Fitzpatrick hos MF Global Ltd., ifølge Bloomberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.