- VG truet med sanksjoner

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Avisen skal ha krevd førsteretten på anmeldelser og intervjuer av musikkartister.

Ifølge bransjebladet Ballade skal VG ha kalt inn til et møte med platebransjen onsdag. Her skal avisen ha truet med sanksjoner om de ikke fikk førsteretten til anmeldelser og intervjuer av musikkartister.

Ifølge Ballade er det ingen i platebransjen som ønsker å stå frem med navn om møtet, men flere av dem er sjokkert over VGs fremtoning.

- Jeg oppfattet det som et slags skrik om at «vi er i ferd med å miste makten vår». De er jo ikke landets største avis lenger, og får man en god anmeldelse i Aftenposten, selger det mer enn om man får en god anmeldelse i VG. Men det er uansett ikke poenget, for vi prioriterer ikke aviser på den måten. Vårt mål er at flest mulig anmelder platen tettest mulig opp til slippdato. I dette tilfellet handlet det om at en journalist i Dagbladet hadde fått BigBang-skiva for å forberede et intervju, og så gitt den videre til en anmelder. Slikt har skjedd før, og det kommer til å skje igjen. Vi må simpelthen bare stole på hverandre.

Avviser sanksjonstrusler
VGs Thomas Talseth avviser at avisen har truet med sanksjoner, hvis man ikke får førsteretten til musikken og artistene.

- Det er det reneste sprøyt. Hvis en nyhet, som både anmeldelser og intervjuer ofte kan defineres som, «ryker» i et konkurrerende medium, betyr det selvfølgelig at nyhetsverdien for oss er redusert. Dette har vi informert om, og det er langt derfra til «trusler», sier han.

En medierevolusjon
NA24 propaganda skrev allerede på våren i fjor at det var en medierevolusjon på vei.

VG måtte tilpasse seg en hverdag hvor avisen ikke lenger er Norges største. Det er det Aftenposten som er.

VGs papiravis nådde toppen i 2002. Da var snittopplaget til VG over året på hele 390.510 eksemplarer. I fjor var det opplaget til VG 233.295 eksemplaer, etter et fall på hele 11 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.