*Nettavisen* Økonomi.

- Vi betaler mer for et ligg

Foto: (RFSU)

Nordmenn har aldri brukt mer på kondomer.

10.01.13 06:58

RFSU selger dyre kondomer som aldri før.

I fjor hadde selskapet en rekordhøy omsetning med 24 millioner kroner. Av dette utgjorde kondomer 13 millioner kroner, noe som tilsvarer en vekst på 16 prosent.

- Vi har også noe økning i antall solgte kondomer, men verdiøkningen er større på grunn av at True Feeling har et høyere prispunkt. Vi er villige til å betale for mer for et ligg, sier sexolog Sidsel Kløw i RFSU Norge til Nettavisen NA24.

Kløw opplyser at selskapet selger rundt 500.000 pakker med kondomer, noe som tilsvarer omtrent fem millioner kondomer i året.

Historisk sommersalg

Selskapet har også lagt bak seg en historisk god sommer. RFSU solgte i sommer rundt 12 prosent flere kondomer i dagligvarehandelen enn i samme periode tidligere år.

- Ferietid er tid for å kjøpe kondom. Sommeren og julen er toppsesonger for kondomkjøp, sier Kløw.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: RFSU

Forventningene til julebordsesongen, juleferien og nyttårsaften gjør seg også tydelige utslag i salget, fortsetter hun.

- Om det økte kondomsalget i julen resulterer i mer sengehygge, eller om gummien blir liggende urørt i lommebøker og nattbordsskuffer vites ikke, sier kondomeksperten.

Solid overskudd

Ifølge en undersøkelse fra RFSU er over halvparten av alle nordmenn er fornøyd med sexlivet, og det plasserer oss «on top» i Norden foran Sverige, Finland og Danmark. Samtidig – og kanskje det er årsaken – er ingen flinkere enn oss til å snakke om hva slags sex vi vil ha.

- Det er ingen tvil om at det kommer for stadig flere av oss. I 2010 svarte én av fire at nordmenn at de var misfornøyde med sexlivet sitt, mens de siste tallene viser at én av fem er misfornøyde, sier hun.

På tross av økt salg, RFSUs omsetning har de siste årene ikke hatt reisning. I 2008 omsatte selskapet for over 23 millioner kroner. I 2011 dro kondommakerne inn 16,7 millioner kroner. Men selv om omsetningen faller har underskudd snudd til overskudd.

- Vi har et solid overskudd i 2012, forteller Kløw.

Den gode trenden for selskapet kan fortsette. Ifølge RFSU er vi dårligst i Norden på kondombruk.

LES FLERE SAKER:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.