*Nettavisen* Økonomi.

- Vi betaler så det frister

Lokker sykehus-ansatte med ekstra tusenlapper i sommer.

07.06.07 11:00

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Landets sykehus får problemer når alle skal ta ferie samtidig. Mange av sykehusene må trappe ned aktiviteten de neste to månedene, men enkelte avdelinger kan aldri innta feriemodus.

NA24 - din næringslivsavis

Verst er det for sykehusene som gir mye øyeblikkelig hjelp og har mange fødsler. Mange av sykehusene vegrer seg for å leie inn personale på disse sårbare avdelingene, og lokker heller med klekkelige summer for å få sykehusenes egne folk til å jobbe.

- Vi betaler 1000 kroner ekstra per vakt som jordmødrene tar i sommer, og flere hundre kroner i tillegg per time for intensivsykepleierne, forteller personal- og organisasjonsdirektør Odd Storetvedt ved Haukeland Universitetssykehus.

Ved å jobbe de tre fellesferieukene kan altså jordmødrene innkassere over 20.000 kroner, i tillegg til vanlig lønn. Ved sykehusene varer ferieavviklingen i opptil ti uker, så her er det gode muligheter for å tjene enda mer penger.

På den måten har Haukeland fått sommerkabalen til å gå opp på fødeavdelingen, men har fortsatt noen ledige vakter på intensivavdelingen.

Skylder på Sykepleierforbundet
Storetvedt mener det er Sykepleierforbundet som går i bresjen for at de ansatte krever ekstra betalt for å jobbe i sommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Sykepleierforbundet råder de ansatte til å ikke ta de ekstra pengene som er fremforhandlet lokalt, fordi de ønsker tilsvarende ordninger sentralt. Det gjør ikke sommeren noe bedre for oss, sier Stortvedt.

Han forteller at forbundet ved en avdeling presset ledelsen til å redusere antall helgevakter per stilling, for så å kreve at de ansatte får skyhøy betaling for å jobbe de vaktene som nå står tomme.

- Det er jo ganske tvetydig kan du si, sier Stortvedt.

Etter sommeren skal han ha et oppvaskmøte med de forskjellige forbundene for å finne ut hvordan de kan løse neste års ferieavvikling bedre.

Utnytter unntaksparagraf
Ullevål, landets største sykehus, har innenfor ferien forhandlet om tariffavtaler med de forskjellige fagforeningene for å kunne utnytte arbeidsmiljøloven maks. En unntaksparagraf åpner for lokale forhandlinger som gjør at de ansatte kan jobbe flere timer i uken enn normalt, tett oppunder hva loven tillater.

Sykehuset lyktes med å komme til enighet med jordmødrene, men ikke med sykepleierne. For å få disse til å jobbe må sykehusledelsen også her lokke med større pengesummer.

- Vi betaler de ekstra i prekære enheter, ja, forklarer Morten Meier, som er HR-sjef for kvinne- og barnedivisjonen.

Hvor mange kroner det er snakk om, vil ikke Meier ut med, men han har følgende kommentar til spørsmålet om beløpet:

- Kompensasjonen er stor nok til at folk lar seg friste, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ringer alle vi kan
Meier sier bemanningssituasjonen ved kvinne- barn og psykiatriavdelingene i år er under «rimelig kontroll».

Foruten å lokke med kroner og øre, tar ledelsen i bruk andre kreative metoder for å skaffe folk.

- Vi ringer alle vi kan. Folk som er i permisjon uten lønn og til og med personer som har sluttet hos oss og begynt i ny jobb, sier han.

Han forklarer at sommerferieavviklingen er vanskelig vært eneste år, men at den bare blir vanskeligere ettersom sykehuset stadig stiller høyere krav til hvem som får jobbe på avdelingene.

- Viktigst å drive forsvarlig
Også på Rikshospitalet må de lokke med sedlene.

- Vi er ganske restriktive når det gjelder dette, men ved enkelte klinikker er det forhandlet frem ekstraordinære avtaler, slik som på kvinneklinikken, sier HR-direktør Toril Bariusdotter Ressem til NA24.

Ledelsen ved de enkelte klinikkene betaler innenfor de rammene de har tilgjengelig på budsjettene, uten at de har noen øvrig rapporteringsplikt til ledelsen.

HR-sjefen vet derfor ikke hvor mye penger det er snakk om når klinikkene betaler de ansatte ekstra i sommer.

- Jeg kjenner til at jordmødre har fått ekstra penger, men ikke om det er snakk om tillegg i timeslønningen eller engangsutbetalinger, sier hun.

Hun presiserer at det viktigste for sykehuset er å drive forsvarlig, og ikke hvor mange penger de må punge ut med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.