NA24.no

- Vi betalte ikke StatoilHydro

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Norsk Hydro nekter for å ha betalt granskningsregning for Statoil etter Libya-skandalen.

Verdens Gang slår stort opp tirsdag at Norsk Hydro måtte betale penger til StatoilHydro etter Libya-skandalen.

NA24 - din næringslivsavis

Forrige uke ble det kjent at Økokrim ikke vil gå videre med saken som ble kjent rett før Statoil fusjonerte med Hydros olje- og gassdivisjon. Det hele handler om omstridte kontrakter som Norsk Hydros oljedivisjon gjorde med forretningsforbindelser i Libya.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Da saken ble kjent måtte tidligere Hydro-sjef Eivind Reiten trekke seg som styreleder for StatoilHydro, og begge selskapene satte i gang en voldsom granskning for å få alle fakta på bordet. Norsk Hydro brukte alene 100 millioner kroner på sin gjennomgang.

Store beløp
Materialet som Norsk Hydro utarbeidet i forbindelse med saken ble sendt videre til Økokrim, som på bakgrunn av blant annet foreldelsesaspektet har bestemt seg for å henlegge saken.

VG melder tirsdag at Hydro måtte betale et stort millionbeløp til StatoilHydro for utgiftene de ble utsatt for som følge av saken.

- Ikke riktig
Halvor Molland, informasjonsdirektør i Hydro, sier til NA24 at det som står i VG ikke er riktig.

- Hydro har bare dekket sine egne utgifter, ikke andres utgifter, knyttet til denne saken. Vi har heller ingen avtale med StatoilHydro om å dekke slike utgifter, sier Molland.

- Jeg har ikke noen ytterligere kommentarer, sier StatoilHydros kommunikasjonsdirektør Ola Morten Aanestad til NA24.

Han legger til at de er ferdig med denne saken. Til VG sa Aanestad at utgiftene til granskning var et av elementene som ble håndtert i februar da sluttoppgjøret i forbindelse med fusjonen var gjort klart. Han sa videre at de ikke ville gå i detalj på dette.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere