*Nettavisen* Økonomi.

- Vi blir i Afghanistan

Det er ikke aktuelt å trekke de norske soldatene ut av Afghanistan på bakgrunn av økt press mot Norge etter Muhammed-karikaturene. Det sa statsminister Jens Stoltenberg tirsdag.

07.02.06 18:01

Statsminister Jens Stoltenberg gjorde dette klart på en pressebrief tirsdag ettermiddag.

- De norske soldatene i Afghanistan gjør en svært viktig innsats for å trygge freden og stabiliteten i området. Vi bøyer oss ikke for press og vold, sa Stoltenberg til pressen og gjorde det klart at de norske soldatene i ISAF-styrken fortsetter sitt arbeid i Afghanistan.

Statsministeren understreket at regjeringen ser svært alvorlig på tirsdagens angrep.

- Det er meget alvorlig at norske soldater i utlandet blir angrepet, fastslo Stoltenberg, og forsikret om at alt gjøres for å trygge sikkerheten for de norske styrkene.

Stoltenberg roste de norske styrkene for sin håndtering av angrepet tirsdag morgen.

- De norske soldatene opptrådte klokt og bestemt, og dette bekrefter inntrykket jeg fikk da jeg besøkte dem i Afghanistan i desember, da statsministeren.

Forsvaret meldte tirsdag morgen to norske soldater var skadd i kampene med demonstrantene som forsøkte å ta seg inn på ISaf-basen i byen. To finner ble også skadd. Senere kom melding om at ytterligere tre nordmenn var skadd. Ved 16.30-tida ble det klart at ytterligere en nordmann er skadd. I tillegg er to finner skadd.

De norske ansatte i Røde Kors har forlatt hovedkontoret i Kabul.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.